Dansk sporbarhedsløsning til Saudi Post
Saudi Post og Lyngsoe Systems indgår aftale om logistikløsning i Saudi Arabien.

Dansk sporbarhedsløsning til Saudi Post

Ny kæmpe ordre mellem Lyngsoe Systems og Saudi Post er netop officielt underskrevet i Saudi Arabien, hvor den danske virksomhed åbner nyt salgs- og servicekontor

I september måned var ledelsen for Lyngsoe Systems A/S til kickoff-møde i Saudi Arabien for opførelse af et helt nyt postsystem for det saudiske postvæsen.

Aftalen omfatter både levering og implementering af software og hardware til sporbarhed af breve, pakker, containere, lastbiler og medarbejdere på Saudi Posts 678 posthuse og sorteringscentre i 139 byer.

Desuden står Lyngsoe Systems for at optimere og effektivisere  de nuværende processer og efterfølgende uddannelse af medarbejderne. Det er også Lyngsoe Systems, der har ansvaret for servicering af Saud i Post’s nye løsning fremadrettet.

Den samlede projektsum for projektet er på knap 100 millioner kroner, og det gør Saudi Post-aftalen til en af de største enkelt-aftaler i Lyngsoe Systems – hvis ikke den største.

Lyngsoe Systems, der har hovedsæde i Aars i Himmerland, udvikler og implementerer løsninger inden for post, lufthavne, biblioteker samt sporbarhed på alt fra fiskekasser til transportbure.

Otte års forarbejde gav ordre

For Regional Director Middle East, Rasmus Bartholomæussen, Lyngsoe Systems, var kickoff-mødet i september kulminationen på et arbejde, der går otte år tilbage.

- Vi har løst forskellige mindre opgaver for Saudi Post gennem de seneste otte år. De seneste to år har vi arbejdet målrettet på at få den her aftale på plads, hvor vi blandt andet har kørt et prøveprojekt hos dem, forklarer Rasmus Bartholomæussen, der har boet i Riyadh det seneste år sammen med familien og vil bo der under hele projektfasen for at sikre, at alt forløber, som det er aftalt.

- Han er samtidig på udkig efter nye forretningsmuligheder for Lyngsoe Systems i Mellemøsten.

For to år siden slog direktøren for det saudiske postvæsen fast, at man havde klare visioner.

- Det saudiske postvæsen ønsker at opbygge et moderne og effektivt postsystem med den størst mulige grad af automatisering og med minimale muligheder for menneskelige fejl. Man vil have track & trace med fuld viden om, hvor posten er - i realtid – og det er det, vi leverer, forklarer Rasmus Bartholomæussen.

Løsninger til mere end 50 postvæsner verden over

At en virksomhed fra Aars i Himmerland lander en stor ordre foran nogle af verdens største producenter af sporbarhedsløsninger, kommer slet ikke som en overraskelse for Rasmus Bartholomæussen.

- Rundt om i de nationale postvæsner ved man godt, at Lyngsoe Systems er eksperter inden for logistikoptimering, og selv om vi er små af størrelse, har vi jo stor erfaring, påpeger han og fortsætter:

- Vi har foreløbig leveret store løsninger til bla. Post Danmark, Posten i Norge, Royal Mail i England, United States Postal Service, Schweiz Post, Canada Post, Sydafrika Post og 50 andre postvæsener. Så Saudi Post har naturligvis undersøgt markedet og fundet den virksomhed, der har viden og erfaring - og kan levere det, de ønsker.

RFID-løsning sikrer fuld sporbarhed

I praksis placerer man en lille RFID-chip på eksempelvis en pakke, og så registrerer et RFID-læseudstyr automatisk, hvor pakken befinder sig i logistikkæden.

Denne information lagres i en database og køres sammen med alle de andre data, Saudi Post modtager fra deres eksisterende datafangst-systemer.

Lyngsoe Systems’ løsning gør det muligt til enhver tid at udpege nøjagtigt, hvor eksempelvis en pakke befinder sig, og hvornår den kommer frem til modtager.

Samtidig alarmeres personalet, hvis pakker er forsinkede, eller hvis medarbejdere eksempelvis placerer pakken i den forkerte lastbil. Dermed sparer man kritisk tid i forhold til at få pakken frem til kunden indenfor aftalt tid.

Løsningen for Saudi Post forventes at være fuldt implementeret i efteråret 2016, hvorefter Lyngsoe i en årrække vil være repræsenteret hos Saudi Post for at sikre fuld udnyttelse af løsningen.

I alt forventer Lyngsoe Systems at have 10 medarbejdere dedikeret til opgaven for Saudi Post, både i virksomhedens hovedkontor i Aars, Himmerland, og i det nye lokale kontor i Riyadh.

-hawin

31/10 2014