Dimensionsmåler giver ultralyd til pakkerne

Dimensionsmåler giver ultralyd til pakkerne

Det behøver ikke vælte budgettet at fakturere efter volumen. Ny MID godkendt dimensionsmåler benytter ultralyd til opmåling af pakkerne. Det gør den billig og interessant for posthuse og andre pakkedistributører

For at kunne afregne efter pakkers dimensioner, skal udstyret være typegodkendt efter MID direktivet, som gælder i mere end 36 lande.

Det har hidtil været vanskeligt at indføre på posthuse og pakkeindleveringssteder, da disse maskiner har været dyre og pladskrævende.

Freight Volume System Model M404 løser dette problem, idet den netop har bestået alle prøverne, som er blevet udfærdiget af DELTA i Hørsholm og er dermed typegodkendt til afregningsformål.

Fragtselskaber afregner i dag efter pakkers volumen ved forsendelser fra firmaer, men ikke fra pakkeindleveringssteder, hvilket giver en ulige behandling. Med M404 kan der udregnes individuel afregning af hver forsendelse.

M404 koster under 55.000,- kr. og fås i to størrelser 60 x 60 cm og 80 x 80 cm. Systemet måler separat længde, bredde, højde og vejer også pakken.

Som tilbehør fås computersystem, hvormed man kan overføre data direkte til ERP-system eller lign. Med computersystemet kan der også vælges kameraer, som tager to billeder af forsendelsen.

- Ved at afregne efter pakkers dimensioner bliver der en mere retfærdig afregning. Trykkerivirksomheder betaler i dag uforholdsmæssigt meget, hvis der kun afregnes efter pakkens vægt, da deres forsendelser generelt er tunge.

- Internetfirmaer leverer ofte varer i alt for store kasser, hvor hovedparten af forsendelsen er luft, uden at de betaler for den øgede volumen, siger Kim Lyneborg, der er direktør i Scaletronic A/S, som har udviklet den nye volumenmåler.


-hawin


 

6/6 2014