Logimatic henter autister ind til test af software

Logimatic henter autister ind til test af software

Logimatic har netop indgået en aftale med Special Minds i forbindelse med test af software. IT-konsulenterne fra Special Minds har alle en autismeprofil, hvilket er perfekt til test af software, da de har en nulfejls-tolerance

At der er mangel på IT-kompetencer er efterhånden almenkendt. Ifølge tal fra IT-Branchens IT-Barometer 2018, anser to ud af tre virksomheder da også manglen på it-kompetencer som den største barriere for vækst. For Logimatic har hjælpen dog vist sig at være meget nær, da Special Minds bor side om side med Logimatic.

- Ét møde med Special Minds var nok til at overbevise mig om, at de har gang i noget helt særligt. Ikke alene gør de noget godt for nogle mennesker, som ellers har det svært, men de tilbyder også nogle kompetencer, som vi har svært ved at skaffe, fortæller Lars F. Riisberg, CEO hos Logimatic. 

Special Minds er en socialøkonomisk virksomhed med det klare mål at være bindeleddet mellem virksomheder og specialiserede medarbejdere med en autismeprofil. Det unikke ved Special Minds er, at alle deres IT-konsulenter sidder på egne kontorer i Aarhus og Aalborg og typisk løser opgaver igennem fjernadgang. Samtidig er der altid en test manager eller teknisk projektleder tilknyttet.

Theresa Høgenhaug, Head of Business Development and Strategic Partnerships i Special Minds udtaler:

- Folk med en autismeprofil har den perfekte profil til software test, da der er tale om ekstremt detaljeorienterede mennesker med en hurtig og høj læringskurve og med hjerner, der kan holde fokus over lang tid, så de kan levere en vedvarende høj og fejlfri kvalitet. Det passer ofte rigtig godt sammen med udviklingsafdelinger, der så kan fokusere mere på at udvikle. Hvor disse tests nogle gange bliver lavet som en nødvendighed, kan vores medarbejdere løfte den del til et helt uset niveau.

Et samarbejde der sikrer en bæredygtig udvikling af høj kvalitet Special Minds har et fast team af konsulenter, der skal indgå i et tæt samarbejde med Logimatics udviklingsafdeling omkring løbende test af nye releases. Alle konsulenter, der arbejder med test hos Special Minds, er ISTQB certificerede, også på ’advanced test manager level’ – med udmærkelse vel at mærke.

Her er der nemlig tale om mennesker, der vil være specialister og gøre en forskel. Samtidig har Special Minds altid en teknisk projektleder eller senior test manager som projektansvarlig for teamet, således at kunden sikres en høj kvalitet med levering til tiden og til aftalt pris.

Henrik Nygaard Jensen, Udviklingschef hos Logimatic er da også spændt på det nye samarbejde.

- Samarbejdet med Special Minds frigiver de ressourcer vi har brug for så vores udviklere kan fokusere på at udvikle nyt frem for at teste eksisterende software. Jeg er desuden overbevist om, at ekstern test af vores software vil højne kvaliteten, fortæller han.

Orla Pedersen, Erhvervschef hos Special Minds fortæller at konsulenterne har en meget veludviklet sans for kvalitet og en bemærkelsesværdig evne til at fastholde fokus på den høje kvalitet over lange perioder.

- Og så er de altså bare meget bedre end gennemsnittet til at gennemskue komplicerede tekniske problemstillinger. Selv som datalog skal man stå tidligt op om morgenen for at følge med.

Samarbejdet med Special Minds bidrager til at løfte fire af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og Theresa Høgenhaug udtaler at det er win-win i et marked med stigende efterspørgsel efter kompetencer og arbejdskraft.

- Vi bidrager til økonomisk vækst og et samfundsmæssigt ansvar hvor mennesker med autismeprofil oplever beskæftigelse og øget livskvalitet.

Konceptet bag Special Minds har tydeligt vist, at medarbejdere med en autisme kan være værdifulde bidragsydere for arbejdsmarkedet. Man mener, at et sted mellem 1-2% af befolkningen på verdensplan har autisme, og 80% af dem er uden for arbejdsmarkedet. Herhjemme svarer det til godt 20-30.000 mennesker, der har passionen og evnerne, men mangler en arbejdsplads.

-hawin

 

Om Special Minds

Special Minds løser som IT-konsulentvirksomhed opgaver for virksomheder både i Danmark og internationalt, samt for en række offentlige kunder. Alle IT-konsulenter er mennesker med en autismeprofil, som Aspergers Syndrom, der har nogle helt unikke kompetencer indenfor IT. Konsulenterne sidder på Special Minds’ egne kontorer i Aarhus og Aalborg og løser opgaverne med fjernadgang eller hardware udleveret af kunderne. Workshops og fælles arbejdsdage ligger både hos kunden og hos Special Minds.

 

 

11/9 2018