Mettler-Toledo forbedrer inspektion af de runde former

Mettler-Toledo forbedrer inspektion af de runde former

Inspektionsløsningen V15 Round Lines kompakte visuel-system fås nu globalt med optimeret softwareintegration der sikrer overholdelse sikkerheds- og mærkningsregler som f.eks. EU’s mærkningsdirektiv.

Mærkningsdirektivet (2000/13/EC) kræver, at producenter med meget få undtagelser deklarerer alle ingredienser, der findes i færdigpakkede fødevarer, som sælges i EU.

For at hjælpe med at sikre overholdelse, har V15 Round Line visuel inspektionssystemet en unik konfiguration med seks kameraer og med flydende linseteknologi til automatisk kamerajustering for at
kontrollere etiketter på tværs af et stort udvalg af produkter med rund emballage.

V15 Round Line systemet, som blev udstillet for første gang i USA på Pack Expo 2019, er blevet re-designet til at bruge standard Mettler-Toledo C-Seriens checkvejer-ramme med tre nemme installationsmuligheder: enkelt ramme, fritstående ramme og integreret.

Brugerne får adgang til de visuelle inspektionsmoduler ved hjælp af C-Seriens checkvejer-softwareplatform for at få en velkendt grænseflade til programmering af produktdata og grafiske ID-kontroller.
Tilslutningen til Mettler-Toledos datastyringssoftware ProdX registrerer på sikker vis alle inspektionsaktiviteter for avanceret statistisk sporing og produktionseffektivitet. Dette giver
mulighed for overholdelse og hjælper med at bevise behørig omhu i tilfælde af en produkttilbagekaldelse.

Seks kameraer sikrer komplet 360 grader billede
Den unikke konfiguration af V15 Round Line optimerer inspektion af runde emballager til fødevarer, drikkevarer og kosmetiske produkter. De smarte kameraer genjusterer fokus ved et tryk på en knap, når et nyt job skal opsættes, for at give et 360 grader billede af produktet og derved fremme hurtige og nemme produktopsætninger og udskiftninger.

Andre systemer til runde produkter bruger typisk færre kameraer, som gør billedsammensyning nødvendig, hvilket måske ikke giver et komplet billede. Desuden skal kameraopsætningen for disse andre systemer måske
justeres manuelt under jobskift, hvilket giver mulighed for fejl. Til sammenligning er den automatiske justeringsproces for V15 Round Line både hurtigere og er mindre tilbøjelige til at give fejl.
Producenterne drager fordel af øget produktionstid og bedre brandintegritet, mens de reducerer produktspild og mindsker risikoen for produkttilbagekaldelser.

-Udover at fjerne risikoen for menneskelige fejl gennem manuel justering, har den automatiske justering af de seks smarte kameraer med flydende linser i V15 Round Line vist sig at reducere en fem-minutters
produktopsætningstid ned til blot et minut”, siger Klaus Malscheski, Visuel markedschef for Mettler-Toledo Produktinspektion, og tilføjer:
- I travle produktionsmiljøer, hvor producenter skal håndtere flere og hyppigere produktudskiftninger, vil disse gevinster hurtigt give betydelige produktivitetsfordele.

-lipe

 

Læs mere om datafangst

19/2 2021