Aabenraa Havn fejrer det gode naboskab

Aabenraa Havn fejrer det gode naboskab

Når man driver en erhvervshavn midt i en by skal man give noget igen, mener havnen som den 8. september for første gang inviterer til Aaben Havn. Her vil der være både masser af underholdning og vigtigt indblik i, hvad Det blå Danmark, de danske havne og de maritime erhverv har for danskernes hverdag

-I Det blå Danmark har vi helt generelt ikke været gode nok til at få fortalt, hvad havnene og hele det maritime erhvervsliv egentlig betyder for vores hverdag og sammenhængskraften i Danmark. 70-75 procent af alt det gods, der kommer til og fra Danmark, kommer ind eller ud via en havn, og det er der ikke mange, der tænker over, når de står nede i supermarkedet eller i et byggemarked, siger havnedirektør Henrik Thykjær.

Tæt på havnens kunder og samarbejdspartnere
På Aaben Havn-dagen vil ikke mindre end 38 forskellige virksomheder, foreninger og organisationer dagen igennem sørge for et unikt indblik i deres liv, forretning og dagligdag på og omkring havnen.

F.eks. kan man komme på rundvisning på Ewers' fabrik, se den enorme trailer, SDK bruger til vindmøllekomponenter og komme ombord på Aabenraa Trosseføres trossebåde Julle og Tulle.

Mange virksomheder har produktprøver med, så publikum kan se og mærke, hvad det er for en slags gods, der typisk går over kaj i Aabenraa. F.eks. har E. Krag tre europaller med sand, granitskærver og vejsalt med, og Rimeco viser hvordan de forvandler skrot til nye produkter.

Nature Energy gør det muligt at prøve kræfter med kran og sugeslange, imens Biofuel Technology gør alle interesserede klogere på biogas-processen.

Hos Reese Marin kan man se spændende modelbåde, og Meldgaard sørger for en kæmpe sandkasse.

For de historieinteresserede stiller både Museum Sønderjylland og Historisk samfund for Sønderjylland op og sætter fokus på Aabenraa havn i historisk perspektiv, bl.a. med gamle billeder af og kort over havnen og meget mere.

Se hele programmet for fredag den 8. september

31/8 2023