Byggeriet af mindre lagerenheder på Sjælland går i gang

Byggeriet af mindre lagerenheder på Sjælland går i gang

Aviva Investors og den paneuropæiske logistikejendomsinvestor og -udvikler Verdion bygger nu sidste del af første fase af byggeriet i E20 Park Copenhagen, og afhjælper manglen på mindre lagerenheder på Sjælland. Derfor tages første spadestik til yderligere 37.000 logistikkvadratmeter

Der er mangel på logistikkvadratmeter til mindre virksomheder på Sjælland. Det er noget, Aviva Investors og logistikejendomsinvestor og -udvikler Verdion nu vil gøre op med, og sammen færdiggør de inden for det næste halve år byggeriet af mindre lagerenheder på et samlet areal af 12.000 kvadratmeter.

Det sker som et led i byggeriet E20 Park Copenhagen, der er placeret langs E20-motorvejen og er en af Danmarks største logistikparker. De mindre lagerenheder står klar til sine lejere til april næste år og vil bestå af energieffektiv lagerplads og kontorer for op til fire virksomheder.

Aviva Investors og Verdion, der står bag byggeriet, annoncerer nu, at de sætter gang i opførslen af yderligere 37.000 kvadratmeter. Det nye byggeri vil sikre, at E20 Park Copenhagen kommer til at bestå af både mindre såvel som af store lagerhaller, som vil stå klar til indflytning i begyndelsen af 2023.

- Der er stor efterspørgsel i hele Norden på nye logistikkvadratmeter - både lige nu og her, og i takt med mere langsigtede muligheder for vækst. Det er derfor det helt rigtige tidspunkt at udbyde spekulativt bygget lagerplads som E20 Park Copenhagen med en kapacitet på op til 150.000 kvadratmeter, siger George Fraser-Harding, som er Fund Manager hos Aviva Investors.

Peter Michael Tetzlaff, Head of Investment – Nordics hos Verdion, følger op:

- Når hovedstadsområdet fortsat oplever en akut mangel på logistikarealer, planlægger vi at levere de to første bygninger i E20 Park Copenhagen så hurtigt som muligt. Ejendommene er designet med en strømlinet operation og fleksibilitet i tankerne. Faciliteterne vil være af høj kvalitet, bæredygtige og frem for alt vil de give flere vækstmuligheder til de mange virksomheder, der ekspanderer som følge af e-handel og anden sektorvækst.

Placeringen af E20 Park Copenhagen er strategisk valgt, og der er kun cirka 25 minutters kørsel til centrum af København. Desuden kan 40 procent af den danske befolkning nås inden for en times kørsel fra E20 Park Copenhagen.

Ifølge Aviva Investors og Verdion bygges E20 Park Copenhagen efter de højeste miljøstandarder med enheder designet til at opnå DGNB Gold-certificering.

Det omkringliggende miljø vil være fuldt anlagt med grønne områder, vandelementer og udendørs fritidsrum indarbejdet i det overordnede design for at give velvære og sundevalgmuligheder for alle parkens brugere.

Der vil desuden være cykelruter af høj kvalitet til at forbinde parken med nærliggende boligområder og offentlige transportforbindelser.

De kommende 37.000 kvadratmeter vil blive udviklet spekulativt og har 12,2 meters frihøjde, parkeringsplads og en 56 meter dyb indhegnet gård. Der kan lejes enheder fra 6.000 kvadratmeter og op.

Alle kvadratmeter vil drage fordel af 50kN/m? UDL-gulvbelastning, LED-belysning og et ESFR-sprinklersystem, og der vil blive udført en DGNB Gold bæredygtighedsvurdering på det færdige byggeri. Aviva Investors står bag finansieringen af byggeriet, mens Verdion varetager udviklingen. Det er erhvervsejendomsmægleren CBRE, der står for udlejningen.

-hawin

29/11 2021