Den første hal er rejst

Den første hal er rejst

Opførelsen af Danske Fragtmænds nye lagerfaciliteter i Aalborg har rundet en vigtig milepæl, da den første af seks nye haller på samlet set 16.000 kvadratmeter netop er blev rejst. Det er entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen, der opfører byggeriet for bygherre Port of Aalborg

Danske Fragtmænd er i fuld gang med en større udvidelse på Østhavnen i Aalborg, som indebærer opførelsen af et nyt lager- og logistikbyggeri på samlet set 16.000 kvadratmeter.

Udvidelsen skal foruden at sikre en større lagerkapacitet samle transportvirksomhedens aktiviteter på havnen i et stort lager- og logistikcenter på i alt 40.000 kvadratmeter.

Og nu kan parterne glæde sig over at runde en vigtig milepæl i byggeriet, da den første ud af bygningens seks haller netop er blevet rejst:

- Det er stort for os at se den første hal, som er en terminaltilbygning med faciliteter til pakning af lastbiler, rejse sig. Selvom der blot er nogle hundrede meter mellem vores nuværende lokationer på havnen, ser vi meget frem til at samle vores lager- og logistikfaciliteter på én lokation fremfor fire – og således drage nytte af synergierne ved det.

- Samtidig får vi flere kvadratmeter, og på den måde kan vi i højere grad imødekomme det øgede behov for lagerhoteller og driftstransport, hvilket er muligt takket være et godt samarbejde med Port of Aalborg, som vi lejer faciliteterne af, siger Bo Kristensen, som er terminalchef hos Danske Fragtmænd Aalborg.

Det er Port of Aalborg, der ejer grunden, og bygherre på projektet er Port of Aalborg Real Estate, som sendte entreprisen i EU-udbud tilbage i første halvdel af 2021.

Herefter blev entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen A/S valgt til at opføre byggeriet, der omfatter et lagerhotel, en terminaltilbygning og ikke mindst en kranhal på 4.000 kvadratmeter, som opføres helt uden søjler for at gøre det muligt at køre indenfor og læsse kranbiler.

- Vi er naturligvis glade for at være med til at opføre det nye lager- og logistikcenter, som er et særdeles fremsynet og spændende projekt, og som også qua størrelsen, placeringen og ambitionerne indebærer megen koordinering med byggeriets aktører, som vi har et rigtig godt samarbejde med, fortæller projektleder hos Svend Aage Christiansen, Dennis Petersen og tilføjer:

- Nu hvor den første hal er rejst, ser vi frem mod de næste dele af entreprisen, hvor kranhallen kan fremhæves som en særlig opgave, vi glæder os til at se stå færdigopført. Her skal kranbiler kunne køre rundt, og derfor skal byggeriet på 65x60 meter opføres helt uden søjler, og det er altid spændende og tilfredsstillende at stå for opgaver som denne, hvor der er særlige krav til byggeriet.

Byggeriet opføres i forlængelse af Danske Fragtmænds nuværende faciliteter på Rørdalsvej, og de nye haller bliver således bygget sammen med de eksisterende bygninger, hvilket har stillet krav til koordinering af byggeprocessen for at gøre det muligt at fortsætte driften på lokationen:

- De eksisterende bygninger ligger parallelt, og den nye bygning opføres derfor på tværs, så vi får bundet faciliteterne sammen – i en slags hestesko eller et U. I og med at vi har en fragtterminal og lagerhotel på lokationen, som skal være i drift under hele byggeprocessen, som foregår klos op ad, har det derfor krævet en tæt dialog og koordinering med hovedentreprenøren, og det må man sige har foregået upåklageligt, fortæller Bo Kristensen afsluttende.

-hawin

 

Faktaboks:

- Areal for de nye faciliteter: 16.000 kvadratmeter
- Befæstet areal for de nye faciliteter: 17.400 kvadratmeter

- Bygherre: Port of Aalborg Real Estate A/S

- Grundejer: Port of Aalborg A/S

- Hovedentreprenør: Svend Aage Christiansen A/S

- Rådgivende ingeniør: Frandsen & Søndergaard

- Totalrådgiver: AK83 Arkitekter

- Opførelse: 2021 - 2022

2/3 2022