DKI Logistics skal drive regionslager
Administrerende direktør i DKI Logistics, Thomas Haber Borch, ved byggegrunden i Horsens, hvor det nye regionslager skyder op.

DKI Logistics skal drive regionslager

Reducerede driftsomkostninger, hurtigere levering og færre kørte kilometer er sammen med færre varenumre og skarpere indkøbspriser blandt de fordele, Region Midtjylland opnår ved at overdrage opgaven med driften af et nyt regionslager til DKI Logistics

Af Hans Windeløv

Logistikvirksomheden DKI med beliggenhed lige ved motorvejen E45 i Horsens vandt udbuddet om driften af det nye regionslager. Lige nu er logistikvirsomheden i fuld gang med at bygge det nye lager på adressen. Det skal stå klar til ibrugtagelse den 1. september 2019. DKI Logistics kommer til at håndtere katedre, papir, gummihandsker, kanyler, sterile produkter og mange andre varer på lageret og sørge for vareforsyningen til Region Midtjyllands hospitaler.

- Det er en temmelig stor opgave, der venter forude. Vi er dog godt forberedte, da vi faktisk allerede i dag håndterer nogle af produkterne til et par af hospitalerne i  Region Midtjylland. Vi kender processerne, nu bliver det bare i endnu større skala.

Bedst på alle parametre

Sådan siger administrerende direktør i DKI Logistics, Thomas Harber Borch. Han fortæller, at der oprindeligt var 15 virksomheder, som bød på opgaven. Undervejs i processen med udvælgelsen deltog de blandt andet i seks dialogmøder, hvor de blandt andet skulle komme med en nøjere beskrivelse af, hvordan de ville gribe opgaven og hele projektet an.

Både økonomien og hvordan man som udbyder forventer at håndtere hele oplagringen, pluk og leveringen af produkterne, har spillet ind i valget for Region Midtjylland.

- Vi havde både den bedste beskrivelse, den bedste løsning og den billigste pris. Og så er det jo altså ikke nyt for en virksomhed som vores at arbejde med opgaver i denne størrelsesorden. Lige nu følger vi tidsplanen med byggeriet og er helt på omgangshøjde med situationen, og vi glæder os til at komme rigtigt i gang med opgaven i september måned næste år. Endelig skal det siges, at jeg føler det som en meget stor anerkendelse, idet der med sådan en opgave også kræves meget stor leverigssikkerhed, høj kvalitet og fremfor alt kontinuitet.

Færre varenumre og reduceret trafik

Lageret, som DKI bygger, bliver på 14.000 kvadtatmeter med en højde på 14 meter og masser af reoler og lagerteknik.

Ved at indgå kontrakten med DKI Logistics, som altså dedikerer et helt lager til opgaven, opnår Region Midtjylland masser af stordriftfordele.

- Tidligere havde regionens hospitaler flere leverandører af samme slags varer. Hvert enkelt hospital stod for bestilling og hjemtagelse af varerne i samarbejde med de respektive lagre. Ud over at der dermed var mange varenumre i omløb, var der også masser af transport fra leverandørerne og fra lagrene og ud på hospitalerne.

Vi skal være med til at effektivisere den samlede vareforsyning. Ved at nedbringe antallet af varenumre bliver det muligt at opnå meget bedre priser, idet hospitalerne kan købe ind i meget større mængder.

Gevinsterne ved driften af ét lager frem for flere og de fordele, det giver for effektiviseringen af transport, vareindkøb og planlægning, betyder samlede besparelser på 35 millioner kroner årligt for Region Midtjylland.

Det giver endvidere langt mindre leverandørtrafik, idet et færre antal leverandører kun skal køre til et og samme lager. Det gør det også langt nemmere at planlægge vareforsyningen både i leverandørleddet og fra os og ud til hospitalerne, siger Thomas Haber Borch.

 

25/9 2018