Esbjerg Gods udvider med en ny hal
Esbjerg Gods udvider lageret med en hal på 8.000 kvadratmeter. DS Flexhal står for byggeriet.

Esbjerg Gods udvider med en ny hal

En ny lagerhal på 8000 kvadratmeter sikrer, at Esbjerg Gods kan følge med efterspørgslen og sørger samtidig for super effektive løsninger, så kunderne får endnu bedre service

Af Hans Windeløv

Det går godt med godsmængderne i det vestjyske. I hvert fald når det handler om de mængder, man håndterer hos Esbjerg Gods.

Logistikvirksomheden, der både transporterer, omlaster, lagrer og distribuerer varer for danske og udenlandske kunder, har haft stor vækst de seneste år. Så stor er væksten, at man lige nu får opført en ny lagerhal på matriklen i Esbjerg.

- Vi har de seneste år været inde i en meget positiv udvikling. Flere og flere kunder finder vores serviceydelser attraktive, fordi vi er effektive og dermed skaber værdi for dem, siger administrerende direktør i Esbjerg Gods, Erik Petersen.

De 8.200 eksisterende kvadratmeter rummer et hypermoderne lager, som er sektionsinddelt efter de forskellige varetyper og de tilknyttede arbejdsprocesser. Her håndterer man nemt og effektivt kundernes varer og sørger med kort reaktionstid for, at de hurtigt bliver sendt ud til kunderne.

Høje krav til logistikvirksomheder

Esbjerg Gods sørger blandt andet for logistikken for en af de store kakaomælksproducenter herhjemme. Man blokstabler alle varerne i en af den nuværende hals sektioner og sørger for at plukke og distribuere varerne, når ordrerne tikker ind i systemet.

- Der er høje krav til logistikvirksomhederne i dag. Dem møder vi og honorerer med moderne lagerfaciliteter og systemer, som sørger for, at vi har en højeffektiv og kvalitetssikret terminaldrift dag og nat. Og det er altså årsagen til, at kunderne ser en pointe i at samarbejde med os.

- Efterspørgslen på vore ydelser og den moderne og effektive varehåndtering, både på lageret og i transportleddet, stiger. Og det har medvirket til, at vi nu udvider lagerkapaciteten og investerer i en ny lagerhal, siger Erik Petersen.

En moderne virksomhed

Den nuværende hal blev bygget i 2008, lige da krisen var på sit højeste. Den var projekteret et godt stykke tid i forvejen, og med sit setup med den ny og moderne teknologi, optimale faciliteter og super effektivt materiel har den medvirket til, at man tiltrak kunder selv under krisen.

Den tendens har holdt ved, og derfor har man i nogle år haft planer om opførelsen af en ny hal.

- Vi har været godt og vel fire år undervejs med planlægningen af projektet. Vi har undersøgt alle aspekter af logistikmarkedet og har haft en løbende dialog med vore kunder om de krav, de stiller til logistikleverandøren. Det er informationer, som vi på linje med vore egne ønsker er gået videre med til entreprenøren, siger Erik Petersen.

Samlet set er disse kravspecifikationer med til at sikre, at man får lige præcis den hal, man ønsker.

Den ny betonhal er på 8.000 kvadratmeter og bliver delt i fire sektioner på hver 2.000 kvadratmeter. Alt efter hvilke kunder, der er tale om, indretter man lageret, så det lever op til kundernes krav og gør hele vareflowet effektivt.

- Vi satser i første omgang på at gøre klar til blokstabling i hallerne. Men har kunderne specifikke ønsker til lagersetup’et, kan vi hurtigt installere og montere reoler til både paller og colli, forklarer Erik Petersen.

Ingen ledige lagerbygninger

Der bliver både mulighed for, at kunderne lejer sig ind og altså selv styrer lageret. Men man satser også på, at en del kunder benytter Esbjerg Gods’ kompetencer, når det handler om traditionelle og kundespecifikke lagerhotelydelser.

- Vi har en professionel stab af dedikerede og kompetente medarbejdere. Benytter man vore lager- og logistikydelser, får man et effektivt og sikkert vareflow med levering just in time, uddyber Erik Petersen.

Som han forklarer, er en stor del af de jyske lagerhoteller koncentreret i Trekantsområdet. Der er simpelt hen ikke den store tradition for at bygge lagre og terminaler i Vestjylland. Dermed er det heller ikke muligt at leje sig ind i tomme lokaler, da der sjældent er ledige lokaler.

- Det er også en af overvejelserne bag nybyggeriet. Vi er dog godt tilfredse med, at vi selv opfører lageret. På den måde får vi en lagerbygning, som er skræddersyet til vore behov. Det er faktisk super fint, siger Erik Petersen.

Tilfredshed med forløbet

Det er DS Flexhal, som opfører lagerbygningen, og hos Esbjerg Gods er man godt tilfreds med hele forløbet.

- DS Flexhal er yderst professionelle og ved, hvad de har med at gøre, når det handler om halbyggeri. Vi har haft en rigtig god dialog og har fået tingene på plads i god tid. Vi har da haft vore diskussioner undervejs, men de har kun bidraget til, at vi har fået alle detaler helt rigtigt på plads, siger Erik Petersen.

Også hos DS Flexhal er der tilfredshed med forløbet.

- Vi opfører en lagerhal, som lever op til de forventninger, Esbjerg Gods har. Hallen er konstrueret i beton, og der er otte meter fri stablehøjde i hele lagerhallen.  Hallen er forsynet med 12 sluseporte, hvor 12 lastbiler samtidig kan losse og laste varer super hurtigt, siger projektchef hos DS Flexhal, Ole Bech Olesen.

Også Ole Bech Olesen mener, at den løbende dialog med Esbjerg Gods om hele forløbet og eventuelle småændringer i processen har været positivt.

- Det har været en postiv oplevelse hele vejen igennem, og vi leverer en hal, som er klar til de mange lageropgaver. Den står til idriftsættelse 1. april, siger Ole Bech Olesen.

 

 

4/3 2016