Gråkjær skal opføre nyt distributionscenter for GLS DenmarkGråkjær står for totalentreprisen, AK83 Arkitekter har tegnet og EKJ Rådgivende Ingeniører er ingeniørrådgiver på GLS' kommende nye distributionscenter i Ringsted.

Gråkjær skal opføre nyt distributionscenter for GLS Denmark

Når den danske pakkedistributør GLS Denmark til foråret tager første spadestik til et nyt, højteknologisk distributionscenter på Sjælland, bliver det Gråkjær, der skal stå for totalentreprisen  

Entreprenøren, Gråkjær, og GLS Denmark har netop underskrevet en byggeaftale om et 10.000 kvadratmeter stort logistikcenter i Ringsted Business Park.  

- Vi er stolte over, at GLS har betroet os den vigtige opgave at opføre selskabets nye distributionscenter i Ringsted. Det er en opgave, der taler ind i mange af vores kernekompetencer.

- Vi har opført flere større lager- og logistikbygninger og ser frem til at bringe alle vores kompetencer i spil og være med til at skabe et topmoderne og effektivt distributionscenter til GLS, fortæller CEO hos Gråkjær, Henrik Skaarup.

Nyt distributionscenter skal styrke GLS
GLS er blandt de største pakkedistributører i Europa, og de seneste år er selskabet vækstet markant i Danmark. Som et led i at understøtte den fortsatte vækstrejse, vil selskabet øge kapaciteten på Sjælland.

Godt 200 medarbejdere og 200 chauffører kommer til at have deres daglige gang i det nye, højteknologiske distributionscenter.

- Vi har været gennem en periode med rigtig god vækst de senere år, og et nyt distributionscenter i Ringsted er et vigtigt skridt på vores videre vækstrejse.

- I en branche, hvor konkurrencen er benhård, er det afgørende, at vi er tæt på vores kunder. Det nye distributionscenter øger vores kapacitet på Sjælland og sikrer, at vi kan give vores kunder en endnu bedre pakkeoplevelse, forklarer Managing Director i GLS Denmark, Steen Ravnsbæk Kristensen.

I GLS er kvalitet et nøgleord, og i koncernen stiller man derfor også store kvalitetskrav til det nye distributionscenter og til samarbejdspartnerne.

Det har været afgørende for GLS at samarbejde med en entreprenør, der har forståelse for distributørens forretning, og som samtidig har erfaring fra større logistikejendomme.

- Gråkjær har et godt ry i branchen og er kendt for at levere kvalitet. Vi er særligt imponerede over deres kvalitetsstyringssystem, som giver os stor tiltro til dem som totalentreprenør.

- Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde og glæder os til at kunne tage et topmoderne byggeri i brug, siger Steen Ravnsbæk Kristensen. 

De fysiske rammer skal optimere arbejdsgangen
Det nye distributionscenter til GLS er tegnet af AK83 Arkitekter, der også har fungeret som bygherrerådgiver under projektet.

Bygningen bliver på 10.000 kvadratmeter. Effektivitet og præcision har været nøgleord for tegnearbejdet.

Managing Director i GLS Denmark, Steen Ravnsbæk Kristensen (tv.) og  CEO i Gråkjær, Henrik Skaarup har underskkrevet aftalen om opførelse af GLS' distributionscenter i Ringsted. 

- Når man tegner en bygning af denne type, er det helt afgørende at skabe et godt logistisk flow både udvendigt og indvendigt.

- I tæt samråd med GLS har vi haft fokus på at skabe en god og intuitiv forbindelse mellem rummene, så medarbejdernes arbejdsgange optimeres.

- Gråkjær har haft professionelle input og løsningsforslag til projektet. De leverede et rigtigt godt præsentationsmateriale, der viste indsigt i opgaven, og at de har styr på deres kvalitetssikringsprocesser, forklarer partner i AK83 Arkitekter, Morten Degner Dahl.

Tryghed er afgørende
Når første spadestik bliver taget til det nye distributionscenter, er det tredje gang GLS og Gråkjær arbejder sammen om et stort byggeprojekt.

Gråkjær har derudover opført lager- og logistikejendomme til blandt andet Scandomestic og Intercargo.

- Vi har bygget i 50 år og har derfor stor ekspertise i at planlægge, koordinere og opføre kvalitetsbyggerier. Det er en viden og erfaring, vi oplever stor efterspørgsel på, særligt i en tid hvor byggebranchen er blevet mere kompleks.

- Kravene til dokumentation og kvalitetssikring er steget markant de senere år, og vi har derfor investeret væsentligt i at optimere vores kompetencer, så vi kan give vores kunder en tryg byggeproces.

- Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet og fortsætte det gode samarbejde med GLS, AK83 Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører, fortæller Henrik Skaarup, CEO i Gråkjær.

Gråkjær tager første spadestik til byggeriet til foråret 2024, og distributionscentret forventes at stå klar til aflevering medio 2025.

-hawin

 

10/10 2023