Gråkjær skruer op for nyt lejekoncept til virksomhederScandomestics leger sit lager af Graakjær.

Gråkjær skruer op for nyt lejekoncept til virksomheder

Stærkt stigende materialepriser og højere renter har skabt usikkerhed i byggebranchen. Udviklingen har betydet, at flere byggeprojekter bliver sat på pause eller helt aflyst. Sådan lyder meldingen fra Gråkjær-koncernen, som agter at holde fast i byggeambitionerne. Totalentreprenøren tilbyder et nyt lejekoncept, der skal gøre det attraktivt for virksomhedsejere at føre byggeplanerne ud i livet

- Vi oplever, at mange virksomheder har behov for nye rammer for at kunne realisere deres vækstplaner. Men på grund af den uforudsigelighed, der lige nu præger markedet, forholder de sig afventende.

- Vi vil gerne udfordre den traditionelle tankegang og sætte fokus på en alternativ løsning, der både fjerner usikkerheden og samtidig bidrager til virksomhedens fremtidssikring.

- Helt konkret siger vi: Hvorfor eje, når du kan leje med de samme fordele, fortæller Gråkjærs investeringschef Mogens Nitschke. 

Færre bekymringer
Den vestjyske totalentreprenør opfører både store og små byggerier til erhverv, bolig og landbrug og har desuden egen tegnestue og håndværkere.

Set i lyset af markedets udvikling, er der ifølge Mogens Nitschke flere fordele at opnå for virksomheder, der vælger at leje fremfor selv at eje.

Gråkjærs investeringschef Mogens Nitschke. 

Med en lejeaftale er det Gråkjær, der finansierer byggeriet og står for byggeprocessen, drift og vedligeholdelse. Et setup, der betyder færre spekulationer for den enkelte virksomhed. 

- Investeringer er nødvendige for at kunne øge sit salg eller styrke sin markedsposition. Men et byggeprojekt, hvad end der er tale om renovering eller nybyggeri, er en tung investering, der binder kapital.

- Ved at leje får virksomheden et større økonomisk råderum, som kan bruges til at styrke kerneforretningen. Som en af de eneste totalentreprenører på markedet tilbyder vi et fleksibelt leje-setup, hvor de risici og bekymringer, der er forbundet med et byggeprojekt, ligger hos Gråkjær og ikke hos virksomheden.

- Fra det øjeblik lejekontrakten er underskrevet, overgår risikoen til os. Som lejer kan virksomheden derfor koncentrere sig fuldt ud om at udbygge sin kerneforretning, forklarer han og understreger, at det er lejeren, der bestemmer beliggenhed og byggeriets udformning.

- Lejeren har de samme fordele som en ejer og skal derfor ikke gå på kompromis. Vi mærker stor interesse for det nye setup. De første erhvervslejemål er allerede taget i brug, og flere byggerier er sat i gang, tilføjer han.

En lejekontrakt vil typisk have en bindingsperiode på 10-15 år. Skulle virksomhedens behov ændre sig i løbet af perioden, er det en del af kontrakten, at Gråkjær er forpligtet til at tilbyde en løsning.

Lejeaftale med Scandomestic
Scandomestic er én af de virksomheder, der har valgt at leje i stedet for at binde kapital i nye mursten.

- Vi havde brug for mere plads for at kunne drive vores forretning optimalt. Samtidig havde vi også et ønske om ikke at binde for meget kapital i mursten.

- Lejeaftalen med Gråkjær har givet os en lang række fordele. Vi har undgået de bekymringer og usikkerheder, der lige nu præger byggemarkedet. Samtidig har vi fået et domicil, der er fuldstændig skræddersyet til vores behov, fortæller direktør i Scandomestic, Lars Overby og fortsætter:

- Tidligere havde vi lager på tre forskellige lokationer. Med det nye domicil har vi samlet vores aktiviteter ét sted og har desuden fået den nødvendige plads til fortsat vækst.

-hawin

Læs mere om lagerhoteller

31/8 2022