H.Essers er godt på vej i Danmark

H.Essers er godt på vej i Danmark

Effektiv logistik for kritiske varer er en specialitet for logistikvirksomheden, H.Essers, hvis nordiske afdeling har lokationer i både Allerød og Taastrup. Endnu er man ikke så kendt herhjemme, men det skal logistikydelser af høj kvalitet lave om på

Det var den belgiske logistikvirksomhed, H.Essers, som fik opgaven med at distribuere belgiske Pfizers COVID 19-vacciner ud til alle de europæiske lande, da lægemidlet var klar kort før nytår. Dermed rullede virksomhedens røde lastbiler også ind i Danmark med vaccinen, som kom fra medicinalproducentens fabrik i Belgien.

Når det var H.Essers, som fik opgaven, hænger det sammen med, at virksomheden er specialister i varetagelse af logistikopgaver inden for medicin og lægemidler, for farligt gods og fødevareingredienser. Og så havde de endvidere allerede et samarbejde med Pfizer.

Det er da heller ikke hverken første eller sidste gang, H.Essers er på færde i Danmark. Dels skal der meget mere vaccine afsted til danskerne, og dels er logistikvirksomheden allerede til stede herhjemme. Det har de været siden 2008, hvor de etablerede sig med lager og logistikydelser i Taastrup i det storkøbenhavnske område.

I 2014 købte H.Essers den danske logistikvirksomhed Neff med lager og hovedkontor i Allerød i Nordsjælland. Siden har man erhvervet flere lagerbygninger og har dermed fået udvidet både infrastrukturen og lagerkapaciteten. I dag råder man over 45.000 m2 lager i Taastrup og Allerød og har godt 50 medarbejdere ansat i den danske del af virksomheden.

Fuld belægning og flere kunder

Tilstedeværelsen og ekspansionen i Danmark er en del af en større europæisk strategisk satsning. H.Essers har nemlig de seneste år etableret afdelinger i flere lande og er i dag til stede i eksempelvis Holland, Italien, Danmark, Rumænien og flere andre lande.

Udvidelsen af netværket bringer H.Essers kompetencer og kvaliteter tættere på kunderne, hvilket er med til at effektivisere logistikken og håndteringen af deres varer til slutkunderne i lokalområderne.

- Selv om vi er kendte i Beneluxlandene og i store dele af Europa for vores store ekspertise inden for farma, farligt gods, fødevareingredienser og reservedele, er vi endnu ikke så kendte i Danmark. Det arbejder vi stærkt på at blive. Vi har stort set fuld belægning på lagrene, og vi mener, at der er grundlag for yderligere ekspansion.

- Vi oplever nemlig, at der er stor efterspørgsel på vore ydelser her i landet. Vi har kompetencerne og alle de certificeringer, der skal til for at håndtere og transportere kritiske varer. Vi har temperaturstyring på lagrene, og så er vore medarbejdere uddannet til at håndtere farmaprodukter og farligt gods. Ligeledes er der styr på alle procedurer. Det er vores håndtering af COVID-19-vaccinerne også et godt udtryk for.

Sådan siger Business Unit Manager Nordics hos H.Essers, belgiske Steven Swennen.

Egen udvikling af WMS og ruteplanlægning

Han er overbevist om, at der er et stort potentiale for en spiller som H.Essers i Danmark og i resten af Norden, da ydelserne med sikker håndtering af godset optimerer kundernes forsyningskæder og dermed øger deres konkurrenceevne.

Steven Swennen forklarer, at H.Essers blandt andet har udviklet deres eget WMS og TMS, som kunderne bliver integreret med. På den måde oplever de fuld gennemsigtighed af varestrømmene og kan hele tiden følge med i ekspederingen af ordrerne.

- Da vi selv har udviklet og designet lagerstyringssystemet og transport- og distributionssystemerne, betyder det også, at vi langt nemmere og hurtigere kan foretage ændringer i dem, hvis vi mener, det er nødvendigt. Systemerne udgør faktisk en stor del af vores DNA, og netop uafhængigheden af systemleverandører gør os meget mere fleksible, når det handler om at justere løsningerne, så vi kan udvikle os i fællesskab med kunderne.

Som Steven Swennen kommer ind på, er systemerne faktisk med til at øge lageromsætningen, så man ikke er tvunget til at sige nej til kundernes forespørgsler.

- Selv om der er næsten fyldt op på vore lagre i Danmark, er vores lagerstyring og hurtige lagerprocesser med til at øge kapaciteten. Det giver os også den fornødne ro til at planlægge den udvidelse, vi mener er realistisk, og som nok fører til, at vi øger lagerkapaciteten og styrker os på medarbejderfronten, både hvad lagerfolk og sælgere angår.

Holder sig til den kritiske masse

Selv om e-handelen er eksploderet inden for den seneste håndfuld år, er det fortsat kernekompetencerne, som kommer til at udgøre hovedindsatsområdet for H.Essers, forudsiger Steven Swennen.

- Det kræver for store ændringer i vores setup at geare lagre og distributionssystemer til e-handel-logistik, som jo også omfatter meget komplekse ’last-mile-leveringer’. Kunderne er desuden alt for forskellige, og det kræver for mange forskellige varehåndteringsprocesser.

- Det samme gælder faktisk for en alt for bred sammensætning af kunder i business-segmentet, som ville kræve store ændringer i lagerindretning og omstilling til kunder på korte kontrakter. Det ser vi ikke de store fordele ved. Vi holder os til de kundesegmenter, hvor vi kan levere den højeste kvalitet i ydelserne, siger Steven Swennen.

I Danmark har logistikvirksomheden ikke sine egne lastbiler og trailere tilknyttet lagrene. De røde H.Essers-biler, som kører herhjemme, har krydset grænsen, som det eksempelvis er tilfældet med dem, som leverer COVID-19-vacciner og andre farmaprodukter.

- I stedet bruger vi underleverandører til transport af varer fra lagrene i Danmark. Og det fungerer fint, siger Steven Swennen, som i det hele taget er optimistisk med hensyn til fremtidens udfordringer.

- Der er ingen tvivl om, at den stærke position, vi har i Europa, kan gøre det nemmere at få ordentligt fat i det danske og nordiske marked.

Læs mere om lagerhoteller

6/4 2021