igus etablerer genbrugssystem for energikæder

igus etablerer genbrugssystem for energikæder

Med 'igus green change recycling program' vil motion plasticspecialisten tage imod alle kundernes plastikkæder uanset fabrikat. Det giver konkret gevinst til både kunderne og miljøet

Kun ca. 16 procent af plastaffald produceret i Tyskland genanvendes til nye produkter i følge Plastikatlas 2019. Selv om en langtidsholdbar energikæde i plast ikke kan sammenlignes med daglige forbrugsprodukter som plastemballage, opstår der stadig et spørgsmål om bortskaffelse efter kædernes udståeede levetid.

Normalt bortskaffes kæden sammen med andet plastaffald, og bliver kun sjældent genanvendt, fordi omkostningerne til at separere de forskellige materialer i et produkt, og genbruge dem til anvendelig granulat, er for høj. På de fleste fabrikker, er den normale procedure derfor at fjerne energikæder fra maskinerne og kaste dem i containeren til industrielt affald. I de fleste tilfælde forbrændes plasten.
Men nu tilbyder igus et miljøvenligt alternativ i form af \\\'igus green chainge recycling program\\\'.

Genanvendelse bliver gjort let
Målet med programmet er at genanvende plast fra energikæder og bruge dem til nye produkter.
Brugerne indsende deres gamle udtjente energikæder i plast til igus efter rengøring uanset kædens faktiske producent. Plasten sorteres, renses, formales og emballeres. Herefter kan den genanvendes af igus eller andre selskaber til produktion af tekniske produkter i høj kvalitet, og kunden  
modtager et tilgodebevis svarende til 0,78 euro pr. kilo.

- igus påtager sig dette ansvar og, med vores program stræber vi efter at yde et bidrag til at reducere plastaffald og forbedre genanvendelsesprocessen siger Frank Blase, CEO for igus GmbH, og tilføjer:


- Det er ikke noget nyt for os. Som verdens største producent af energikæder i plast, genanvender vi allerede 99 procent af det plastaffald der opstår i produktionen for at genbruge det som granulat. chainge programmet er nu det næste vigtige skridt i retning af en bæredygtig virksomhedsdrift.

igus green chainge recycling program lanceres globalt i løbet af de kommende uger. Det begynder i Tyskland, og vil hurtigt blive implementeret lokalt på mange andre markeder som Kina, USA, Japan, Taiwan og Korea.

-lipe

 

Læs mere om lagerhoteller

17/2 2020
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
  • Lindab

    Lindab

    Industriporte. Stærke og energirigtige porte. Dansk produceret med kort levering