Logicenters køber jord i Skandinavisk Transport Center

Logicenters køber jord i Skandinavisk Transport Center

Logicenters har købt et 160.000 kvadratmeter stort jordstykke i Skandinavisk Transport Center i Køge. Handlen er indgået med Køge Kommune, og salget er en del af kommunens udvidelsesplaner af det eksisterende transportcenter. Transportcenteret er et af Danmarks største og vil nu vækste yderligere i takt med, at Logicenters etablerer sig i området

Logicenters udvikler og ejer moderne logistikfaciliteter i Norden. Med købet af byggejord i Køge ser Logicenters nu frem til at vokse yderligere i Øresundsregionen. Jordstykket på 160.000 m2, som er købt af Køge Kommune, er en del af de langsigtede udvidelsesplaner for Skandinavisk Transport Center. Logicenters forventer at bygge omkring 70.000 kvadratmeter.

- Øresundsregionen er en enormt konkurrencepræget og voksende region. Vores tilstedeværelse i Køge er vigtig for at styrke Logicenters’ position som en ledende aktør på logistikmarkedet i Norden. Det ubebyggede jordstykke giver os mulighed for at kunne imødekomme potentielle lejeres krav til en moderne logistikejendom, og vi kommer til at arbejde tæt sammen med lejerne om at udvikle og skræddersy ejendommene. Vi glæder os over, at Køge Kommune er opmærksom på disse muligheder, og lader os investere i området, fortæller Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Nærheden til København og Malmø gør Skandinavisk Transport Center til en strategisk beliggenhed for logistik- og transportvirksomheder, særligt fordi E20, E55 og E47 passerer gennem Køge.

Den nye station, Køge Nord, ligger tæt på jordstykket og giver gode muligheder for pendling til og fra København. Desuden ligger Køge Havn, med en ideel beliggenhed i Østersøen og adgang til de baltiske lande, blot tre kilometer fra området.

I fremtiden styrkes området yderligere af den nyligt påbegyndte Fermern Bælt-forbindelse, som vil forbinde Køge med Tyskland og resten af Europa.

- Her i Køge har vi gennem årene satset på at udnytte vores helt unikke beliggenhed, tæt på København og med nem adgang til resten af Danmark. Det har bidraget til at skabe en kommune i vækst, og en kommune, der er stærkt på vej til at etablere sig som Sjællands kraftcenter. Det er glædeligt, at vi nu kan byde velkommen til en ny, stor spiller på banen i form af Logicenters. Når de rykker ind i Skandinavisk Transport Center bliver det bare endnu mere tydeligt, at fremtiden ligger i Køge, siger borgmester Marie Stærke.

- Køge er og har i mange år været en ideel placering for logistikvirksomheder. Derfor vil Skandinavisk Transport Center byde varmt velkommen til Logicenters i Køge. Jordstykket egner sig perfekt til Logicenters’ fremtidige lejere, som vil blive en del af en voksende logistikpark på bedste beliggenhed med 1,5 millioner forbrugere i oplandet, udtaler Thomas Elm Kampmann, CEO i Skandinavisk Transport Center.

-hawin

17/9 2020