Logistikcenter ved Københavns Lufthavn er solgt

Logistikcenter ved Københavns Lufthavn er solgt

En af verdens største ejendomsinvestorer, det internationale investeringsselskab AEW, har købt Copenhagen Cargo Centre lige ved siden af Københavns Lufthavn. Sælgeren er Palm Capital, der selv overtog logistikcenteret i 2018. Ejendomsmæglervirksomheder Jones Lang LaSalle har i samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech assisteret AEW med en due diligence-rapport, som har understøttet investeringsselskabets beslutningsproces i handlen

Den internationale ejendomsinvesteringsforvalter AEW har på vegne af en tysk pensionskasse netop købt Copenhagen Cargo Centre, hvor der lejes plads ud til DHL, Postnord, Telenor og WFS (Worldwide Flight Services).

EDC Erhverv Poul Erik Bech har sammen med Jones Lang LaSalle (JLL), en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder, udarbejdet en skræddersyet due diligence-rapport for AEW i forbindelse med handlen.

Joseph Alberti, Head of Research i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger:

- Vi har sammen med vores samarbejdspartnere i JLL udarbejdet en omfattende rapport, der er baseret på analyser af det nuværende og forudsigelser om det fremtidige danske arbejds- og ejendomsmarked, herunder logistik-, leje- og investeringsmarkedet i København. Samtidigt har vi lavet en due diligence-rapport, som har understøttet AEW's beslutningsproces i handlen.

- Copenhagen Cargo Centre er et meget attraktivt logistikcenter, og det skyldes især den enestående beliggenhed, der med en sjælden direkte adgang til lastområdet ved siden af en af de største fragtlufthavne i Norden, nemlig Københavns Lufthavn, er en vigtig strategisk position for de solide lejere.

- Udover logistikdelen rummer det 26.520 kvadratmeter store center også kontorlokaler, og der er også gode muligheder for at skabe merværdi gennem udvikling, da det er tilladt at udvide kapaciteten med et 5.000 kvadratmeter stort lager på grunden. Copenhagen Cargo Centre er en yderst sjældent udbudt sag i et rigtig godt marked.

Ejendomshandler på tværs af grænser

På grund af  en stor stigning i antallet af internationale kunder oprettede EDC Poul Erik Bech for to år siden en selvstændig enhed, der udelukkende servicerer internationale investorer og danske virksomheder i udlandet. Afdelingen arbejder tæt sammen med JLL på en lang række sager.

Helle Nielsen Ziersen, partner og Head of International Relations i EDC Erhverv Poul Erik Bech, udtaler:

- Vi har et tæt og godt samarbejde med JLL, og sammen gennemfører vi et stigende antal opgaver i Danmark og udlandet. De udenlandske investorer stod i 2020 for ca. 60% af den samlede investeringsaktivitet herhjemme, og det skyldes langt hen ad vejen, at mange investorer anser Danmark som en sikker havn.

- Lokalkendskab er vigtigt, og som Danmarks største og eneste landsdækkende mæglervirksomhed kan vi bidrage med stor viden om det danske ejendomsmarked. Derudover adskiller dansk lovgivning, bygningsreglement, arbejdskultur og traditioner sig fra mange andre steder, og derfor bruger vi meget tid på at skabe transparens, hvilket vores klienter i høj grad drager nytte af.

-hawin

Læs mere om lagerhoteller

16/9 2021