Million-investering gav midlertidigt underskud hos DKI Logistics
Preben Borregaard er stifter af virksomheden og er for nylig genindtrådt som direktør.

Million-investering gav midlertidigt underskud hos DKI Logistics

Et underskud på 16,5 millioner. Sådan lyder resultatet af DKI Logistics A/S regnskab for 2019. Blandt andet har flere kunders konkurser og en stor millioninvestering betydet nedgang i omsætningen

Preben Borregaard, der er stifter af virksomheden og genindtrådte som direktør i begyndelsen af januar i år, da den hidtidige direktør fratrådte, er selvsagt ikke tilfreds med resultatet. Men han peger på en række forklaringer, der samlet betyder, at han alligevel ser med stor optimisme på de kommende år:

- Vi mistede i december 2018 vores største kunde, som gik konkurs. Det betød for det første naturligvis, at vi tabte omsætning og dermed indtjening. Men det gav også ekstra omkostninger til medarbejdere, der var allokeret til den kunde, i deres opsigelsesperiode. Desuden gav det mange tomme kvadratmeter i Køge i årets første halvdel i 2019. Derudover mistede DKI Logistics af forskellige årsager også to andre, større kunder.
 
Vandt milliard-udbud DKI Logistics vandt i 2018 et milliard-udbud hos Region Midtjylland. En ordre, der har stor værdi for virksomheden på længere sigt, men som også har betydet omkostninger i det forgangne år.

På baggrund af aftalen investerede DKI Logistics 80 millioner kroner i et automatisk kasselager og yderligere et 2-cifret millionbeløb i et højlager.

- Vi er meget glade for aftalen med Region Midtjylland og har på ingen måde fortrudt, at vi byggede det nye højlager med det fuldautomatiske kasselager, siger Preben Borregaard.

- Men det oprindelige projekt er blevet tilrettet, og det gav forsinkelser i indkøringen og dermed også i vores muligheder for hurtigt at tage andre kunder end Region Midtjylland ind på lageret.
 
Ledig kapacitet i nyt anlæg - Region Midtjylland fylder slet ikke hele vores lagerkapacitet, og det har heller aldrig været hensigten. Derfor har vi stadig kapacitet til at tage mod nye kunder på det nye anlæg og lager.

Det kan være forskellige virksomheder på Business to Business-markedet, hvor forretninger kan bestille i en central webshop-løsning til deres egne butikker:

- Det kan for eksempel være smykker, kosmetik, beklædning eller elektronik fra en leverandør til forhandlere.  
 
Tilgang af nye kunder DKI Logistics har styrket ledelsen med ansættelsen af en vicedirektør, en driftsdirektør samt en økonomidirektør.

- Efter nogle år med underskud har den nye ledelse iværksat mange nye tiltag, der har betydet, at DKI Logistics A/S igen har overskud og derfor forventer et pænt positivt resultat i 2020, siger Preben Borregaard.

- Vi har oplevet massiv tilgang af nye kunder i år, og derfor har vi her i august åbnet en afdeling med lager i Herning, ligesom vi snart går i gang med byggeri af et nyt højlager på 21.000 kvm. i Horsens med plads til 40.000 paller.

- Mange af de nye tiltag får for alvor først fuld effekt i 2021, som ledelsen forventer sig meget af, siger Preben Borregaard.

DKI Logistics er trods underskuddet en solid virksomhed, der har en egenkapital på 67 millioner kroner.

-hawin

1/9 2020