jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

NBC øger plukkehastighed med smalgangsreolerProduktionschef i Post Nord Danmark, Per Knudsen.

NBC øger plukkehastighed med smalgangsreoler

Da PostNord Danmark overtog driften af Nordisk Bogcenter (NBC) i Haslev, var det samtidig startskuddet til et optimeringsprojekt, der havde til formål at opnå højere kapacitet og øge plukkehastigheden på lageret.

PostNord Danmark håndterer 10 millioner bøger for NBC om året.

NBC beskæftiger sig med ekspeditions-,  distributions- og serviceopgaver for forlag til boghandlere, andre forhandlere af bøger samt direkte til slutforbrugere; bogklubmedlemmer, skoler, offentlige institutioner, erhvervskunder og så videre.

Når varerne ankommer i varemodtagelsen, modtager pallen en stregkode og registreres i WMS. Herfra flyttes pallen med truck til højlageret hvor en kran sætter den ind på en lokation.

NBC_DK_2

Produktionschef Per Knudsen, Post Nord Danmark, fortæller:

- Tidligere blev alle bøger lagt ind på en suppleringsreol, hvor der kunne ligge rigtigt mange titler. Imidlertid brugte plukkeren for meget tid på at lede efter den bog, der skulle plukkes, og plukkeordrerne hobede sig op.

- Med den nye løsning ligger den store gevinst i, at titlerne er sorteret ud, én titel per lokation. Vores plukkehastighed er gået fra 1,3 ordrelinie til 2,5, så vi er meget tilfredse.

Ud over højlageret findes der et ekspeditionsområde med PLS og CLS lager der rummer titler som har været efterspurgt inden for de seneste 7-10 dage, samt det såkaldte ”pigeon-hole”, der kun rummer bøger som der er ordrer på.

18 medarbejdere veksler mellem pluk, indlagring og pakning. Plukkerne starter med at hente en plukkekasse fra transportbåndet, og derefter dirigeres de via Voice Picking fra pluk til pluk.
Processen er yderligere optimeret med fingerscannere, så plukker kan kvittere for pluk med scanner frem for at skulle lave et speak.

 

-mklarlund

Læs mere om lagerstyring

24/2 2016