Første ordre sendt fra ny pakkerobot

Første ordre sendt fra ny pakkerobot

Fredag 11. oktober var en milepæl i DKI Logistics A/S' historie, da virksomheden indviede sit 80 millioner kroners kasselager, og tog et kvantespring ind i fremtiden

Bestyrelsesformand Preben Borregaard fra DKI Logistics A/S pakkede fredag lige over middag den første kommercielle ordre i virksomhedens nye Knapp automatiske kasselager.

Ordren er nu på vej til Regionshospitalet Horsens, som er den første institution i Region Midtjylland, der modtager varer fra det nye lager.

Det automatiske kasselager er en samlet investering på ca. 190 millioner i selve pakkerobotten og en ny lagerhal på 15.200 kvm. I de kommende måneder fyldes lageret dels af ordrer fra Region Midtjylland, dels fra en lang række webshops, som den nye lagerløsning er perfekt for.

Preben Borregaard stiftede DKI Logistics A/S i 2001 og var direktør, indtil han i 2016 blev bestyrelsesformand og ansatte Thomas Haber Borch som direktør.

20 sekunder pr. pakke
Fredag den 11. oktober 2019 var således en stor dag i virksomheden, der begyndte med to ansatte, som stadig er med. I dag er der ca. 150 medarbejdere i Horsens og knap 100 i Køge.

- Det er jo et kvantespring; det er helt nye, og der er ingen andre i vores branche, der har sådan noget her. Det tog mig 20 sekunder pr. ordre at pakke, og det er jo ingen tid, lyder det fra Preben Borregaard.

Mens traditionel 3PL er bygget på princippet 'man to goods', vil det nye kasselager betyde at princippet ændres til 'goods to man', og det betyder, at der kan pakkes meget hurtigere end hidtil.

De nye muligheder er attraktive for mange typer kunder, men i særlig grad for dem, hvor enhedsprisen har en relativ stor betydning.

Baggrunden for investeringen i anlægget er, at DKI Logistics A/S sidste år vandt et udbud fra Region Midtjylland. Opgaven går ud på at forestå den samlede vareforsyning til samtlige sygehuse, sundhedshuse, institutioner, praktiserende læger samt fodterapeuter i Region Midtjylland.

Det er første gang, regionen lægger den samlede lager-drift ud i et offentligt-privat samarbejde, og den 15-årige kontrakt har en samlet værdi på mere end en halv milliard kroner.

 Fakta om DKI Logistics A/S
Grundlagt den 1. april 2001 og i dag blandt de førende inden for 3PL i Danmark. Virksomheden er kendetegnet ved en flad organisation, er økonomisk uafhængig og velkonsolideret med en AA-rating ved Soliditet A/S. 

Virksomheden har hovedkontor og ca. 85.000 kvm. lager i Horsens direkte til E45 og ca. 90.000 kvm. lager i Køge ved E20. DKI Logistics A/S tilbyder også dansk distributation og bruger kun dansktalende chauffører.

-lipe

 

 

Læs mere om logistikløsninger

14/10 2019
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Hans Høj Lagerinventar

  Hans Høj Lagerinventar

  Lagerinventar til kontor, produktion og lager.
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Lindab

  Lindab

  Industriporte. Stærke og energirigtige porte. Dansk produceret med kort levering