Mover skal håndtere al IKEAs logistik

Mover skal håndtere al IKEAs logistik

Den danske logistik-scaleup, Mover, bliver nu rygraden i IKEA’s logistik hele vejen fra varelager til forbruger. Samtidig køber IKEA sig ind i Mover og tilfører et større tocifret millionbeløb

Movers løsning skal rulles ud i en lang række europæiske lande allerede i løbet af de næste 12 måneder.

- For IKEA gør vi en kæmpe forskel, fordi de nu får gennemsigtighed og kontrol over leverancerne hele vejen fra varelager over terminaler til forbrugerens stue. IKEA kommer til både at kunne styre kundeoplevelserne og samtidig se, hvor mange minutter, det skal tage at få en to-personers sofa til kantstenen i Ringsted versus op på 4. sal på Østerbro. Og hvordan de mest effektivt får transporteret kundens brugte sofa med retur, siger Martin C. Hansen, adm. direktør i Mover.

Han fortsætter:

- Med løsningen kan IKEA source på tværs af køretøjer, interne og eksterne vogne, samtidig med at de får den mest effektive transport på hver eneste ordre. Det sparer masser af ressourcer, kørte kilometer og dermed CO2.

Internationalt erobringstogt

- Vi får nu en noget større muskel til at erobre markeder i andre lande, når vi kommer ud på ryggen af IKEA. Vi kommer til at lære en masse af en af de førende globale spillere inden for bæredygtighed i byer og skal støtte IKEAs vision om 100% fossilfri leverancer i 2025, Martin C. Hansen.

Som han forklarer skal Mover mande op, så man kan ekspandere i korrekt tempo. Investeringen giver ro og ressourcer til at tiltrække de nødvendige spidskompetencer, der er nødvendige for at realisere så kraftig vækst, som nu ligger foran virksomheden.

- Det giver nogle spændende muligheder for virksomheden og for alle vores medarbejdere. Vores team har præsteret helt vildt og bygget en stærk logistikløsning i verdensklasse. Det er min medstifter, Oliver Kaszas, og jeg meget ydmyge og stolte af, for vi ved, hvor meget det har krævet af alle på holdet at komme hertil på kun fire år.

IKEA benytter allerede Movers modulerbare softwaresystemer til leverancer i hele Danmark. Mover og IKEA har samarbejdet om at udvikle systemerne, så de dækker IKEAs behov for kontrol og fleksibilitet i det hurtigt udviklende retailmarked.

IKEAs første danske investering

Mover er IKEA’s første investering i et dansk selskab.

Investeringen sker igennem Ingka Investments, som er et af de selskaber, som ejer IKEA. Stifterne, Martin C. Hansen og Oliver Kaszas, beholder tilsammen aktiemajoriteten i selskabet efter IKEAs investering.

- Vi har allerede set, at Movers løsning nærmest øjeblikkeligt øgede transparens og præcision i vores leveringer, og betød lavere omkostninger. Det er et vigtigt skridt fremad for IKEA Retail til forbedret last-mile-delivery til vores kunder, og det hjælper med at levere på vores kundeløfte samtidig med, at vi reducerer vores miljøbelastning, siger Marcus Baumgartner, Customer Fulfilment Manager i Ingka Group. 

Investeringen er den seneste i en række af investeringer lavet af Ingka Group, som skal styrke IKEAs kerneforretning indenfor retail ved at investere i innovative virksomheder indenfor digitalisering og bæredygtighed.

- Mover har potentialet til markant at ændre den måde, som virksomheder håndterer last-mile-delivery, og det gør det lettere for forbrugere at shoppe online. Denne investering giver Mover mulighed for at implementere deres løsning i andre lande, hvor IKEA Retail er til stede, siger Krister Mattsson, Managing Director i Ingka Investments.

100% bæredygtige leverancer

IKEA har en ambition om at være 100% fossilfri på samtlige globale leverancer i 2025. Mover bliver en vigtig brik i at opnå IKEAs mål om “achieving zero emissions home deliveries by 2025.”

Mover har tidligere været kendt som en deleøkonomisk fragtvirksomhed, men har udviklet sig til en avanceret logistikvirksomhed, hvor kørslen primært gennemføres af professionelle vognmænd og chauffører, hvor Movers software optimerer kørslerne for at spare på ressourcerne og får alle ender til at mødes.

Mover har pt. over 1100 chauffører, der bruger løsningen i Danmark, og internationalt kommer tallet til at stige voldsomt med åbningen af nye lande i de kommende år.

-hawin

 

Om Mover Systems

Mover er en teknologivirksomhed, der optimerer last-mile leveringer for virksomheder og private. Mover tilbyder også skræddersyede logistikløsninger til erhvervskunder af alle størrelser og kompleksitetsgrader. 

Mover kombinerer to services:

  • Transport og logistik: Mover tilbyder kurerkørsel og fuld outsourcing af virksomheders logistikopgaver, hvor omdrejningspunktet er Movers teknologiske platform samt den store flåde af tilknyttede transportører. Kunderne får sænket omkostninger gennem fleksibel adgang til transportører samt effektivitetsforbedringer gennem softwareløsningen.
  • Software og rådgivning: Movers cloud-baserede Transport Management System er state-of-the-art og kan nemt integreres i en virksomheds eget digitale miljø. Softwaren fungerer som en in-house logistikløsning, og kan optimere hele virksomhedens forsyningskæde. 

I begge modeller understøtter Movers teknologiske platform logistikarbejdet, hvilket giver gennemsigtighed og fuld kontrol over, hvordan varer bliver transporteret og leveret fra A til Z. 

25/9 2020
  • Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    logistikloesninger ›En innovativ plukkerobot der henter ordrer i lagergangene, en pakkemaskine der skræddersyr papemballagen til produkterne, og et AI-sprogstyringssystem til lagerets WMS var højdepunkterne inden for innovation, som blev hædret med Best Product-prisen på LogiMAT 2024
  • Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    logistikloesninger ›Transport og logistikvirksomheden har netop indgået aftale med robotvirksomheden Addverb. I juli flytter fem robotter ind i Greve, hvor de skal hjælpe med sortering af pakker på flere lokale ruter
  • Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    logistikloesninger ›Producenten af motion plastics, igus har til kabelføring i f.eks skuffer og udtræk af enhver slags udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede størrelse kan energikæden spare 30 procent af omkostningerne i applikationer med en lav grad af bevægelse
  • Opkøb skal styrke inits tilbud til life science industrien

    Opkøb skal styrke inits tilbud til life science industrien

    logistikloesninger ›Virksomheden Industrial IT & Automation - init - har købt danske Zatea, som leverer it-ydelser til automationsløsninger og produktionsforbedringer til f.eks fyldelinjer og farmaceutiske processer
  • R24 tiltrak over 4000 gæster fra hele verden

    R24 tiltrak over 4000 gæster fra hele verden

    logistikloesninger ›Efter tre dages velbesøgt robotevent i sidste uge konkluderer arrangørerne, at der i en branche præget af teknologiske opbrud, hård kamp om talenterne og sværere adgang til kapital stadig er brug for fysiske events, der bringer mennesker, viden og kapital sammen. Næste udgave, R-26, er allerede i kalenderen
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    logistikloesninger ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Movu escala 3D bin shuttlesystem udråbt som 'Product of the Year 2024'

    Movu escala 3D bin shuttlesystem udråbt som 'Product of the Year 2024'

    logistikloesninger ›Læserne af det tyske logistikfagblad Materialfluss har kåret det automatiserede robotsystem til affaldsspande fra Movu Robots og stow Group som årets vinder i kategorien 'Plukketeknologi'
  • UR præsenterer sin nyeste cobot og uddeler legat på R-24

    UR præsenterer sin nyeste cobot og uddeler legat på R-24

    logistikloesninger ›Den danske producent og globale leverandør af kollaborative robotter, Universal Robots viser for første gang i Danmark den nye UR30 på den store internationale robotevent i Odense fra den 13. til den 15. marts. Og sammen med MiR vil virksomheden hylde en kvinde i tech-branchen