Rekordresultat for Blue Water

Rekordresultat for Blue Water

2019 blev et historisk år for Blue Water Shipping, der med et overskud på knap 200 millioner kroner leverede koncernens største overskud nogensinde

Regnskabet for Blue Water Holding, der omfatter transport-koncernens samlede aktiviteter, endte for 2019 med et overskud på 192 millioner kroner før skat.

Det er en forbedring på godt 180 millioner kroner i forhold til året før, hvor overskuddet før skat var 10 millioner kroner. Omsætningen steg med 840 millioner kroner og løftede sig dermed fra 5,6 milliarder kroner til 6,4 milliarder kroner, hvilket var en stigning på 15 %. 

- Vi er meget tilfredse med at kunne levere dette rekordresultat, som viser en meget markant fremgang på omsætning og bundlinje. Vi er især tilfredse med, at vi gennem en dedikeret indsats har formået at forbedre driften med optimering og effektivisering af vores forretning samtidig med, at vi har fastholdt høj kvalitet og kundeservice, siger Blue Waters CEO Søren Nørgaard Thomsen. 

Den primære årsag til det rekordhøje resultat er koncernens Energy & Projects Division, som er midt i gennemførelsen af flere kæmpe logistikkontrakter i forbindelse med udvidelsen af Tengiz-oliefeltet i Kazakhstan. Disse projekter begyndte for et par år siden og fortsætter frem til 2021. 

Kerne-aktiviteter, såsom Reefer Sea, Port Services, Wind Logistics og Marine Logistics, har ligeledes bidraget positivt til årets resultat. Den generelle vej-, sø- og lufttransport fortsætter samtidig fremgangen gennem optimeringer og konsolideringer af operationen.

- Blue Water har en solid kerneforretning, og de enkelte divisioner udviklede sig alle positivt i 2019, hvilket er med til at understrege, at der er god efterspørgsel på vores transport og logistikydelser. Vi er kendt for løbende at udvikle vores løsninger, og det skal vi fortsat gøre fremover, da det er afgørende for at fastholde og styrke vores position i markedet, siger Søren Nørgaard Thomsen. 

Fornuftig start på 2020

Et andet væsentligt element for den fremtidige udvikling er en ny strategi, som blev implementeret i andet halvår af 2019. Dermed står den samlede koncern og de enkelte forretningsområder endnu bedre rustet i de kommende år.

Den nye strategi er især baseret på et fortsat stærkt kundefokus samt på forbedring af forretningsprocesser og optimering af operationen. Dette er medvirkede til, at forventningerne til årets resultat er ganske positive, men på grund af COVID-19-situationen er der en vis usikkerhed om det økonomiske resultat for året.  

- Vi kom pænt ud af årets første kvartal, hvor vi var foran både budget og sidste år. Men i løbet af marts er aktivitetsniveauet faldet i dele af vores forretning, og da vi ikke kender tidshorisonten for en normalisering af verden, er vi mere forsigtige omkring dette års resultat, der ud over COVID-19 også kan blive påvirket negativt, hvis den lave oliepris fortsætter.

- Vi står som virksomhed robust til at håndtere den nuværende krise og de muligheder, der måtte byde sig. Vi er dog afhængige af, hvor hurtigt og i hvilket omfang erhvervslivet kommer i gang igen, og det giver en vis usikkerhed om årets resultat, som dog forventes at blive på 60-140 millioner kroner, siger Søren Nørgaard Thomsen. 

Blue Waters grundlægger og bestyrelsesformand, Kurt Skov, er også meget tilfreds med 2019. 

- Det har altid været en fornøjelse for mig at se, hvordan vores ansatte hver eneste dag sørger for at servicere kunderne med stærke transportløsninger. Gennem de seneste år har vi ikke indfriet forventningerne til overskud, så vi kan alle være meget stolte over dette flotte resultat, som er med til at styrke den fortsatte udvikling af Blue Water, siger Kurt Skov.

Han glæder sig også over, at datteren Anne Skov sidste år indtrådte i ejerkredsen. Det skete i forbindelse med et generationskifte, hvor hun fik overdraget en større aktiepost i Kurt Skov Holding, der ejer 25 procent af Blue Water-koncernen. De øvrige 75 procent ejes af Blue Water Fonden.

-hawin

 

Nøgletal

 

2018

2019

udvikling

Omsætning

5,573 mia. kr

6,413 mia. kr

+ 840 mio. kr

Resultat før skat

10,1 mio. kr

191,7 mio. kr

+ 181,6 mio. kr

Egenkapital

194,4 mio. kr

331,7 mio. kr

+ 137,3 mio. kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere om logistikløsninger

14/5 2020
 • Lindab

  Lindab

  Industriporte. Stærke og energirigtige porte. Dansk produceret med kort levering
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Hans Høj Lagerinventar

  Hans Høj Lagerinventar

  Lagerinventar til kontor, produktion og lager.
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning