Shuttlesystemer optimerer lageret
SSI Schäfers nyeste shuttlesystem SSI Flexi Shuttle kan håndtere lastbærere og kasser i mange former og størrelser med en vægt på op til 50 kg. også i dybfrostområder.

Shuttlesystemer optimerer lageret

Et hurtigt og effektivt shuttlesystem kan have mange positive effekter på det moderne lager. SSI Schäfers innovative teknologi til shuttlesystemerne kan føre til en betydelig forøgelse af hastighed, præcision og kapacitet på lagre og i distributionscentre

Effektiviteten på et shuttlelager stiger i kraft af, at shuttlesystemets tre uafhængige systemer, transportsystem, lift og shuttlekøretøj, opererer på tre forskellige akser og danner 3D-Matrix Solution-konceptet. På Z-aksen distribuerer transportsystemer lagervarerne til den valgte lagergang.

På Y-aksen kører lifte placeret i en eller begge ender af hver enkelt gang – eller endda fordelt langs gangene for at øge ydeevnen yderligere – op og ned for at fordele lagervarerne til det ønskede niveau, mens de autonome shuttlekøretøjer bevæger sig vandret langs gangene på X-aksen for at indlagre og plukke varerne.   

Kapaciteten for hver enkelt lagergang kan øges yderligere ved at indsætte flere shuttlekøretøjer i en enkelt gang. Desuden er nogle lifte designet til at hæve og sænke mere end én enhed ad gangen.

Nemme at skalere op

Hvis man sammenligner med de automatiserede højlagre, hvor kraner anvendes til ind- og udlagring af enheder, som for eksempel paller, kan hver enkelt shuttle alene på grund af sin lettere struktur yde mere per maskine end de tungere kraner.

Forskellige shuttleløsninger (multi-level, single-level eller flere shuttler per niveau) i kombination med de rigtige lifte- og transportsystemer giver nærmest ubegrænset kapacitet. 

Dertil kommer, at shuttlesystemer er ekstremt fleksible. Forskellige teknologier gør, at shuttleløsninger kan håndtere alt fra paller, pallelag, bakker, pap- og plastkasser i forskellige størrelser. Systemernes modulære udformning gør, at de let kan skaleres op, så de passer optimalt til både nuværende og fremtidige behov.

Ideelt til detailhandel

Shuttlesystemerne er ideelle til detailhandelsvirksomheder, som sælger produkter via flere kanaler som fysiske butikker, webshops eller en kombination af disse. Producenter, forhandlere og distributører skal kunne reagere hurtigt på konjunkturbestemte, sæsonmæssige udsving og konstante ændringer i produktsortimentet. Når slutbrugerne får flere muligheder, kan det kun betyde, at der skal håndteres flere enheder (SKU’er) i distributionscentrene.

Kompleksiteten i ordrehåndteringen forstærkes yderligere af, at ordrerne kan bestilles på flere måder. Det bliver mere og mere enkelt at bestille nye varer hjem, f.eks. via mobiltelefoner og tablets. Størrelsen på de enkelte ordrer bliver mindre, samtidig med at antallet af ordrer stiger, og en stor del af ordrerne skal sendes direkte til slutbrugeren indenfor en stram tidsramme.

Med sin evne til at håndtere et stort antal ordrer med en høj grad af præcision er shuttlesystemet en uvurderlig partner for moderne detailhandel, herunder omni-channel og e-handelsvirksomheder.

Et bredt udvalg

SSI Schäfer har et bredt udvalg af shuttlesystemer til håndtering af forskellige enheder og lastbærere som paller, bakker, papkasser eller lagerkasser på et eller flere niveauer.

Schäfer Lift&Run, en meget dynamisk multi-level shuttle til paller i et kanallager, Schäfer Tray System, en multi-level shuttle til lagring af pallelag, Navette, en multi-level shuttle til små lastbærere i fuldautomatiske lagre, Cuby, et single-level shuttlesystem, der er designet til at transportere plast- eller papkasser med en vægt på op til 35 kilo, og endelig den nyeste shuttleløsning, SSI Flexi Shuttle, en single-level shuttle, der er designet til at udnytte lagerpladsen optimalt.

Høj hastighed og stor fleksibilitet

SSI Flexi Shuttle er en skalérbar single-level shuttle, som er designet til automatisk lagring og håndtering af småvarer. En unik funktion er systemets evne til at kunne håndtere varer og enheder med lokationer i forskellige dimensioner. 

SSI Flexi Shuttle kan nemlig automatisk tilpasses lokationer for produkter og varer i forskellige størrelser, så den kan lagre og håndtere en meget stor variation af lagervarer og enheder.

SSI Flexi Shuttle kan derfor håndtere lastbærere og kasser i mange former og størrelser med en vægt på op til 50 kilo – alt sammen ved en høj hastighed og med stor fleksibilitet.

Takket være den universelle lasthåndteringsenhed med justerbar bredde kan SSI Flexi Shuttle anvendes både til single-, dobbelt- og multidyblagring af et bredt udvalg af lastbærere i mange dimensioner, selv i dybfrostområder. En unik funktion er reolkonceptet med dynamisk justerbare lokationsstørrelser.

Ved udeladelse af faste X-lokationer skaber konceptet en pladsoptimeret lagring med maksimal lagertæthed. Dette kan endda opnås selv ved høj diversitet og transportenheder i mange forskellige størrelser og dimensioner.

-hawin

 

 

 

12/6 2019
  • Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    logistikloesninger ›En innovativ plukkerobot der henter ordrer i lagergangene, en pakkemaskine der skræddersyr papemballagen til produkterne, og et AI-sprogstyringssystem til lagerets WMS var højdepunkterne inden for innovation, som blev hædret med Best Product-prisen på LogiMAT 2024
  • Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    logistikloesninger ›Transport og logistikvirksomheden har netop indgået aftale med robotvirksomheden Addverb. I juli flytter fem robotter ind i Greve, hvor de skal hjælpe med sortering af pakker på flere lokale ruter
  • Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    logistikloesninger ›Producenten af motion plastics, igus har til kabelføring i f.eks skuffer og udtræk af enhver slags udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede størrelse kan energikæden spare 30 procent af omkostningerne i applikationer med en lav grad af bevægelse
  • Opkøb skal styrke inits tilbud til life science industrien

    Opkøb skal styrke inits tilbud til life science industrien

    logistikloesninger ›Virksomheden Industrial IT & Automation - init - har købt danske Zatea, som leverer it-ydelser til automationsløsninger og produktionsforbedringer til f.eks fyldelinjer og farmaceutiske processer
  • R24 tiltrak over 4000 gæster fra hele verden

    R24 tiltrak over 4000 gæster fra hele verden

    logistikloesninger ›Efter tre dages velbesøgt robotevent i sidste uge konkluderer arrangørerne, at der i en branche præget af teknologiske opbrud, hård kamp om talenterne og sværere adgang til kapital stadig er brug for fysiske events, der bringer mennesker, viden og kapital sammen. Næste udgave, R-26, er allerede i kalenderen
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    logistikloesninger ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Movu escala 3D bin shuttlesystem udråbt som 'Product of the Year 2024'

    Movu escala 3D bin shuttlesystem udråbt som 'Product of the Year 2024'

    logistikloesninger ›Læserne af det tyske logistikfagblad Materialfluss har kåret det automatiserede robotsystem til affaldsspande fra Movu Robots og stow Group som årets vinder i kategorien 'Plukketeknologi'
  • UR præsenterer sin nyeste cobot og uddeler legat på R-24

    UR præsenterer sin nyeste cobot og uddeler legat på R-24

    logistikloesninger ›Den danske producent og globale leverandør af kollaborative robotter, Universal Robots viser for første gang i Danmark den nye UR30 på den store internationale robotevent i Odense fra den 13. til den 15. marts. Og sammen med MiR vil virksomheden hylde en kvinde i tech-branchen