Door System får en stærk partner i EnglandSøren Rahbek, salgschef hos Door System.

Door System får en stærk partner i England

Den østjyske dørproducent Door System har indgået nyt partnerskab i England med Miramar Engineering Ltd. Door Systems engelske datterselskab er lukket ned, og alle aktiviteter er flyttet over i det nye partnerskab. Miramar Engineering har en stærk position i England, bl.a. inden for kølesystemer til fødevarebranchen, og det styrker Door Systems salg på det engelske marked

Door System, med eget datterselskab i Grimsby, har haft svært ved at indfri sine vækstmål på det engelske marked. Samtidig har dørproducenten også mærket konsekvenserne af Brexit, og derfor har man længe ledt efter en samarbejdspartner, der kunne styrke virksomhedens position og salg i England.

Den ideelle partner er nu fundet i Miramar Engineering, der leverer, installerer og servicerer kølesystemer til bl.a. fødevarebranchen, hvor de har en stærk position. Miramar var også selv på udkig efter en partner inden for industridøre og porte, så det er et særdeles godt match. Der er også masser af ligheder og den samme filosofi i de to ejerledede virksomheder.

Gregory Pelling, den ene af de to grundlæggere af Miramar Engineering, ligner på mange måder Preben Søndergaard, der selv etablerede Door System for 22 år siden. De er begge drevet af nye ideer og initiativer, er altid motiveret af at løse selv de mest umulige opgaver, og sidst, men ikke mindst, skal der ikke kunne sættes en finger på kvaliteten i arbejdet.

- Det er fantastisk, at vi har fået etableret dette partnerskab, og det sker jo, fordi begge parter kan se et stort potentiale ved at gå sammen. I mit team går vi kompromisløst efter hver gang at levere den allerbedste service, og det får vi nu mulighed for at gøre sammen med Door Systems kvalitetsprodukter, fortæller direktør og medejer Gregory Pelling.

Door Systems eksportstrategi er at etablere partnerskaber uden eget kontor i de lande, hvor virksomheden ser et særligt potentiale for sine produkter og løsninger.

Datterselskabet og kontoret i England var derfor egentlig atypisk. Det nye partnerskab med Miramar Engineering betyder, at Door System har lukket sit engelske selskab og overflyttet alle aktiviteter til det nye set-up, inklusiv Area Sales Manager Steve Andrews, der følger med over og fortsat vil betjene Door Systems engelske kunder.

- Miramar har en stor kontaktflade i England, og det vil give os nye muligheder for at komme bredere ud med vores dør- og portløsninger. På trods af Brexit ser vi derfor muligheder for at vækste og øge salget på det engelske marked. Samtidig er det et ekstra plus for os, at Steve følger med over i det nye set-up, og vores kunder kommer på den måde ikke til at mærke forskel, fortæller Søren Rahbek, salgschef hos Door System.

På serviceområdet giver partnerskabet med Miramar Engineering umiddelbart et stort løft. Miramar har 12 kørende montører, der servicerer markedet, og det vil gøre Door System i stand til at levere hurtig og effektiv service på dør- og portleverancerne. Det nye partnerskab er trådt i kraft her i august 2020.

-hawin

 

Om Miramar Engineering Ltd.

Miramar Engineering er startet af virksomhedens to nuværende direktører, der begge havde et stærkt ønske om at udnytte de store muligheder, de så i markedet. Gregory og Haydn havde mange års erfaring og et indgående kendskab til det britiske marked for køleservice, hvor de hver især havde skabt gode resultater og fået et omfattende netværk. Da muligheden bød sig, gik de sammen og etablerede Miramar Engineering.

Allerede i løbet af de første 6 måneder indgik Miramar betydelige kontrakter både på service/vedligeholdelse og på installation. Fokus har fra starten været rettet mod fødevareproduktion og distributionssektoren, og det er stadig her, man finder langt størsteparten af virksomhedens kunder. Miramar Engineering har 12 kørende montører.

Om Door System A/S

Door System udvikler, producerer og monterer døre og porte til fødevareindustrien, den farmaceutiske industri og detailhandlen. Lige siden starten i 1998 har det været virksomhedens grundfilosofi, at dørløsningerne skal være af allerhøjeste kvalitet. Det betyder også, at virksomhedens løsninger måske ikke umiddelbart er de billigste på markedet. Men høj driftssikkerhed og store besparelser i energiforbrug og vedligeholdelsesudgifter gør det til en favorabel investering set over den samlede levetid.

Alle døre og porte udvikles og produceres på den nye fabrik i Hørning, hvor dygtige medarbejdere, der gennem mange år har sikret sig stor viden og indsigt, er en af de væsentligste årsager til den høje kvalitet. Virksomheden har egne servicemontører og tilbyder fuld skala serviceaftaler. Door System har nu distributør i England og Sverige, som er virksomhedens væsentligste eksportmarkeder.

Door System bekæftiger i alt 40 medarbejdere.

26/8 2020

Læs mere om porte

26/8 2020