Door System kaster lys over nye brandgodkendelser

Door System kaster lys over nye brandgodkendelser

Kravene til brandløsninger i virksomheder blev skærpet med de nye regler, der trådte i kraft den 1. november 2019. Door System har styr på dem

Reglerne har givet ekstra fokus på virksomhedernes brandsikring, men samtidig er der også forvirring omkring de korrekte brandgodkendelser.

Efter der er kommet en ny europæisk standard på branddøre og -porte, må skydeporte, brandgardiner og udvendige hængslede branddøre ikke længere mærkes med de velkendte BS60 og BD30 mærker.

Den danske DS-godkendelse er ikke længere gældende, og godkendte brandporte (samt udvendige branddøre) skal nu være CE-mærkede for at have en gyldig brandgodkendelse.
 
Der, hvor forvirringen især opstår, er ved indvendige hængslede branddøre, der som de eneste stadig skal mærkes iht. den danske DS-godkendelse, BS60 og BD30.

De indvendige hængslede branddøre er nemlig endnu ikke omfattet af den europæiske standard, hvorimod de udvendige hængslede døre på lige fod med alle skydeporte, vertikalporte og brandgardiner skal være CE-mærkede i henhold til EN 16034 for at være brandgodkendte.  
 
Særlige forhold at være opmærksom på Samtidig er der også en række specifikke forhold, man skal være særligt opmærksom på.

Fx skal branddøre være testet i den specifikke vægtype for, at døren må CE-mærkes. Hvis samme dør skal kunne placeres i både beton, panel og gips, betyder det, at den skal testes i alle tre vægtyper.

Et andet er låsekassen, der er godkendt sammen med døren og derfor ikke altid kan udskiftes.
 
Door System har brugt masser af ressourcer på at udvikle og teste efter den nye europæiske standard og er godt inde i det nye regelsæt.

Virksomheden tilbyder hjælp til udarbejdelse af projektmateriale og kan også hjælpe med at få de nødvendige godkendelser hos brandmyndighederne. Herudover afholder Door System informationsmøder om brandløsninger og de forhold, man skal være særligt opmærksomme på.

-hawin

Læs mere om porte

10/2 2020