Fleksible truckværn gør lageret sikrere

Fleksible truckværn gør lageret sikrere

Stødabsorberende truckværn gør lagre og logistikvirksomheder sikrere samtidig med, at værnene ingen vedligeholdelse kræver. Hos leverandøren Niels Burcharth har lanceringen af truckværnsløsningen Boplan Flex Impact da også været en succes

Af Hans Windeløv

De er let genkendelige, de gule og sorte truckværn fra producenten Boplan. Det er der en visuel pointe i. De forhindrer nemlig, at gaffeltruck og pallevogne påkører gående trafikanter, reoler, porte og andet lagerinventar.

Når truckværn og de andre produkter i systemer er monteret, adskiller det på enkelt vis gående trafik fra trucktrafikken og sørger for en klar overskuelig og meget synlig opdeling af lageret.

Det skaber overblik, så man får etableret en sikker trafik og dermed får langt mere effektive processer for varehåndteringen.

En langtidsholdbar løsning
Leverandøren, Niels Burcharth, som også er kendt for deres portprogram, har haft truckværnene i produktsortimentet i nogle år og mærker stor interesse for produkterne.

- Truckværnene er blevet populære på lagre og mange andre steder i industrien som alternativ til truckværn, rails og portafskærmning af jern. Boplans produkter er nemlig lavet af stødabsorberende plastmateriale. Bliver de påkørt fordeler stødpåvirkningen sig over hele truckværnselementets længde, uden at det splintrer eller knækker.

- Dermed laver det heller ingen buler i de maskiner, som rammer det. Konstruktionen betyder samtidig, at truckværnet er så eftergivende, at det ikke ødelægger gulvet, som det er boltet fast i, hvis en gaffeltruck rammet det. Er truckværnet af jern, bliver boltene flået op af gulvet, samtidig med at betonen risikerer at blive ødelagt.

- Og så skal man både støbe, anskaffe nye værn og montere dem. Med Boplans produkter får man en langtidsholdbar løsning. Plastelementernes fødder bliver også boltet fast i gulvet, men er nemme at montere. Og man gør det altså kun en gang, siger Mathias Karlson, som står for salget af Boplans produkter hos Niels Burcharth. 

Nem montering

De gule og sorte plastelementer i Boplan-systemet er produceret med rustfri fødder, så de er nemme at renholde ligesom selve plastelementerne.

- Høj hygiejne gør dem velegnede på lagre og i logistikvirksomheder, der håndterer fødevarer og medicinalprodukter, siger Mathias Karlson og kommer ind på, at selve plastelementerne er lavet af genanvendeligt plast.

- Dermed spiller anskaffelsen af sikkerhedsprodukterne også ind i mange virksomheders initiativer for øget bæredygtighed.

Elementerne vejer heller ikke meget. Det gør det nemmere at håndtere monteringen for de medarbejdere hos kunderne, som selv vælger at stå for det.

- Det er faktisk lige ud af landevejen, men der er hjælp at hente både hos os og i en masse Youtube-videoer, siger Mathias Karlson, som kommer ind på, at Niels Burcharths montører eksempelvis rykker ud i forbindelse med større og mere komplekse projekter.

- Derudover kan man sagtens flytte elementerne og montere dem andre steder, hvis der skulle være behov for det.

Stødabsorbering på frostlageret

Seneste skud på stammen af nyheder i Boplan-systemet er rails og truckværn til fryselagre. Iceflex hedder serien, som skal gøre varehåndteringen i frostgrader mere sikker.

- Selv om produkterne bliver monteret i fryselagre med temperaturer ned til minus 30 grader, har produkterne i Iceflex-serien de samme egenskaber som produkterne i serien til brug på varmere lagre. Den eneste forskel er, at de er gule og hvide i stedet for gule og sorte, og at de er testet til formålet, kommenterer Mathias Karlson.

Han kommer ind på, at interessen for systemet blandt andet skyldes, at der er kommet større fokus på sikkerhed i industrien blandt lager- og logistikvirksomhederne.

- Der er høj efterspørgsel på hurtig levering i vareforsyningen. Det skaber pres på produktionen, hvor alle logistikprocesser skal køre optimalt, og varehåndteringen skal være enormt effektiv. Det kræver, at der er styr på sikkerheden. Er der det, reducerer man risikoen for uheld og ulykker og dermed for nedetid. Og det skaber både værdi og godt arbejdsmiljø. 

10/11 2021