NASSAU lukker energibesparelser ind i varmen

NASSAU lukker energibesparelser ind i varmen

Den nye højisolerende port fra NASSAU reducerer både energiforbruget og varmeregningen. Dermed er porten attraktiv i rigtig mange løsninger

Klimaet er for alvor kommet på dagsordenen. Vores forbrug af ressourcer er stigende. Og der er bred enighed om og stort fokus på at gøre noget ekstra for at spare på ressourcerne. Et af de steder hvor det er muligt at reducere energiforbruget er ved en bedre isolering af industribygninger. Og her spiller porte en væsentlig rolle.

- I en god isoleret bygning forsvinder 25 % af varmen gennem taget, 35 % gennem væggene, 15 % gennem gulvet og ikke mindst 25 % ud af bygningens åbninger som eksempelvis porte, døre og vinduer.

Sådan siger produktchef hos portproducenten NASSAU, Gitte Tindbæk.

Egenskaber i topklasse

Virksomheden har netop lanceret en ny port. NASSAU 8000  hedder den. Og med udviklingen af den er der lagt stor vægt på isoleringsværdien.

- Bygningsreglementet i Danmark stiller fortsat skærpede krav til portes isolerende egenskaber. Dette gælder også den kommende BR2020 version. Med en U-værdi helt ned til 0,4 W/m²K opnår man isolerende egenskaber i topklasse med den ny 8000-port.

- Hos Nassau er vi da også overbeviste om, at den har markedets bedste isoleringsevne og kan bidrage til, at man reducerer de ovennævnte 25 % varme, som ryger ud af porte, døre og vinduer.

Afbrudte kuldebroer

Gitte Tindbæk forklarer, at man i de nordiske lande især lægger stor vægt på isoleringsværdi, der med øje for et grønnere miljø og lavere varmeregning kan reducere energiforbruget.

- Den nye NASSAU 8000 har 70 % bedre U-værdi end de typiske ledhejseporte på markedet. Det opnår vi ved hjælp af portens 82 millimeter tykke portblad samt portens mange effektive afbrudte kuldebroer. Og det gør 8000 porten til den bedst isolerede port på markedet.

Som hun forklarer, er der store fordele for kunderne, hvis de skifter fra en normal isoleret port til en Nassau 8000 port.

- Det gør det muligt at reducere energiforbruget med 70 %. Den danske regering har et mål om, at vi skal udlede 70 % mindre CO2 og andre klimagasser i 2030, end vi gjorde i 1990. Det hjælper den nye port fra NASSAU med at leve op til.   Og samtidig sparer kunderne penge på varmeregningen.

Sikrer godt arbejdsmiljø

NASSAU 8000 er resultatet af mange års udvikling. En lang række af portens hængsler og beslag er gjort justerbare for at sikre bedst mulig tilpasning og tæthed af den enkelte port. Porten minimerer med de mange effektive tætninger også træk og kondens.

Indvendige og udvendige temperaturforskelle kan ikke trænge igennem portens effektive termiske adskillelse. Dermed får medarbejderne de bedste arbejdsbetingelser, og man sikrer, at arbejdspladsen er komfortabel og sikker.

-hawin

 

 

Fakta om funktioner

Optimal tæthed mellem portblad og bygning er sikret med nye innovative top-, bund- og sidetætninger. Både bund- og topprofilerne er udført i isolerende materiale, hvilket også bidrager til denne ports unikke isolerende egenskaber.

NASSAU 8000 porten har hele 82 millimeter tykke portbladssektioner med CFC-fri PIR-opskumning. De mange effektive afbrudte kuldebroer resulterer i en unik lav U-værdi og dermed høj energibesparelse.

En tæt forsegling mellem portens skinnesystem og selve portbladet opnås med sidetætninger forsynet med dobbeltkant. Derudover leveres portbladets sidekassetter i en 2-delt version for at opnå en højisolerende effekt.

Den brede bundtætning holder porten vand- og lufttæt. Den er testet i henhold til gældende portstandard og sikkerhedsreglementer og fungerer som en yderst effektiv og sikker kantsikring.

Portbladets opskummede sektioner er kategoriseret med en B1 i henhold til DIN 4102. Dermed er porten også optimal med hensyn til brandsikring.

 

Hvad betyder U-værdi?

U-værdi angiver, hvor mange Wh der strømmer gennem en port på en kvadratmeter, når temperaturforskellen mellem den indvendige og den udvendige side er 1 ° C. Jo mindre U-værdien er, desto bedre isolerer porten

 

 

Model

U-værdi

NASSAU 1000

5,2

NASSAU 9000

1,37

NASSAU 8000

0,4

 

 

 

Læs mere om porte

27/2 2020