Nye regler for branddøre og brandskydeporte er trådt i kraft

Nye regler for branddøre og brandskydeporte er trådt i kraft

Nye regler for branddøre og brandskydeporte betyder at der ikke længere må sælges brandskydeporte og udvendige branddøre, der ikke er godkendt og også CE-mærket i henhold til den nye europæiske standard EN 16034

Den 1. november trådte nye regler vedrørende branddøre og brandskydeporte i kraft, som betyder, at der ikke længere må sælges brandskydeporte og udvendige branddøre, der ikke er godkendt og også CE-mærket i henhold til den nye europæiske standard EN 16034.

De gamle brandklasser BD30 og BS60 er erstattet med nye EI230 og EI260 brandklasser.

Alle udvendige hængslede branddøre skal således nu CE-mærkes. Door System har længe solgt hængslede branddøre, der er testet og godkendt efter den nye standard, og nu har virksomheden også fået godkendt sit produktionssystem, så man kan begynde at CE-mærke de hængslede branddøre.

- Også brandskydeporte skal CE-mærkes fra den 1. november 2019. Vi har længe solgt testede og godkendte brandskydeporte efter EN 1634 og EN 13501-1 og er i fuld gang med at få de sidste godkendelser på plads for også at kunne CE-mærke vores brandskydeporte, fortæller Brita Rosenbech, kvalitetschef hos Door System.

Skærpede krav til branddøre og porte

Den nye europæiske standard skærper kravene til, hvad en branddør eller brandskydeport skal kunne holde til, og der er meget at holde styr på. 

Door System har brugt masser af ressourcer på at udvikle og teste efter den nye standard, og man investerer fortsat løbende i udvikling af brandløsninger, herunder at sikre den nødvendige dokumentation og brandcertificeringer.

Derfor kan leverandøren også rådgive virksomhederne i forhold til de nye regler, når de investerer i branddøre. Og man kan også hjælpe med de nødvendige godkendelser hos brandmyndighederne


Nye brandgardiner

Ydermere har Door System netop udvidet sortimentet inden for effektive brandløsninger og kan nu også tilbyde brandgardiner.

De optager kun meget lidt plads over åbningen og ved siderne i forhold til brandskydeporte, og det kan fx være en ideel løsning til detailhandlen, så der ikke ryger så mange dyrebare vægkvadratmeter til dørløsningen. 

-hawin

 

Læs mere om porte

4/11 2019