Unikt brandgardin lever op til skærpede brandkrav

Unikt brandgardin lever op til skærpede brandkrav

Den østjyske dørproducent Door System tilbyder nu et nyt og unikt brandgardin, der giver flere muligheder for effektiv brandsikring. Det sker efter at Europæisk standard er trådt i kraft og har skærpet brandkravene. Door System rådgiver om den samlede løsning

Door System vil fremover også kunne tilbyde sine kunder en helt ny generation af brandgardiner, et såkaldt Fibershield-I brandgardin som alternativ til fx en brandskydeport eller de traditionelle brandgardiner.

Det sker gennem et samarbejde med den kendte tyske virksomhed Stöbich, der er kvalitetsleverandør inden for brand- og røggardiner og kan levere løsninger, der er godkendt og CE-mærket i henhold til den nye europæiske standard.
Skrappe krav til Integritet og Isoleringsevne.

Fibershield-I brandgardinet, der er den seneste generation af termisk isolerede tekstilbrandporte fra Stöbich, skal kunne leve op til samme skrappe krav og gennemgå de samme tests omkring Integritet (E) og Isoleringsevne (I) som en brandskydeport.

Integritet handler om brandgardinets (eller portens) evne til holde branden ude, så ilden ikke spreder sig til den ueksponerede side. Isoleringsevne omhandler brandgardinets (eller portens) evne til holde varmen, den såkaldte strålevarme, fra at kunne antænde materiale på den ueksponerede side.

- Det er virkelig banebrydende, at vi nu kan levere et brandgardin, der kan leve op til de skrappe krav og faktisk
erstatte den noget mere massive brandskydeport. Det giver nogle nye muligheder for brandsikring, og det ser vi frem til at kunne tilbyde vores kunder, fortæller Søren Rahbek, salgschef hos Door System.

Kræver ikke så meget plads

Brandgardiner har den store fordel, at de kun optager meget lidt plads over åbningen og ved siderne i forhold til brandskydeporte. Brandgardiner kan således være en ideel løsning til fx detailhandlen, så der ikke ryger så mange dyrebare vægkvadratmeter til dørløsningen.

Fibershield-I-systemet er meget fleksibelt og også ideelt til at eftermontere i eksisterende byggeri.

- Stöbich har også stor fokus på kvalitet i deres produkter og er et godt match til os, fortæller Søren Rahbek, salgschef hos Door System.

Brandgardinet kræver ikke meget vægplads og er ideel til fx detail. Door System vil kunne tilbyde flere løsninger inden for brandgardiner, herunder en vandret brandaflukning til montage i loftet.

Også røggardiner i sortimentet

Røg dræber flere mennesker end ild i forbindelse med en brand, og derfor er det vigtigt hurtigt og effektivt at
kunne afskærme brandrøgen i en bygning.

Søren Rahbek, salgschef hos Door System.

Samarbejdet med Stöbich giver Door System mulighed for også at levere røggardiner som en del af den samlede brandløsning.

Rådgivning om den rigtige brandløsning

Brandløsninger til virksomheder fik ekstra fokus med de nye regler, der trådte i kraft den 1. november i år, og de
skærpede krav har også skabt noget turbulens i branchen. Door System har gennem flere år brugt masser af
ressourcer på at udvikle og teste efter den nye europæiske standard og kan tilbyde rådgivning til virksomheder, når de
skal investere i brandløsninger.

De nye skærpede krav og regler betyder, at det der måske tidligere var ok, ikke længere er tilladt. Og når der investeres i
nybygninger og ombygninger, er det vigtigt fra starten at få tænkt den rigtige brandløsning ind.

Ellers risikerer man at stå med en løsning, der ikke kan godkendes, og der løber ekstra omkostninger på for at realisere projektet. Door System kan sikre, at projektmaterialet udarbejdes korrekt og kan også hjælpe med de nødvendige godkendelser hos brandmyndighederne.

-hawin

 

 

Om Door System A/S

Door System udvikler, producerer og monterer døre og porte til fødevareindustrien, den farmaceutiske industri og detailhandlen. Lige siden starten i 1998 har det været virksomhedens grundfilosofi, at dørløsningerne skal være af allerhøjeste kvalitet. Det betyder også, at virksomhedens løsninger måske ikke umiddelbart er de billigste på markedet. Men høj
driftssikkerhed og store besparelser i energiforbrug og vedligeholdelsesudgifter gør det til en favorabel investering set over den samlede levetid.

Alle døre og porte udvikles og produceres på den nye fabrik i Hørning, hvor dygtige medarbejdere, der gennem mange år har sikret sig stor viden og indsigt, er en af de væsentligste årsager til den høje kvalitet. Virksomheden har egne servicemontører og tilbyder fuld skala serviceaftaler.

Door System har eget datterselskab i England og distributør i Sverige, og de to lande er virksomhedens væsentligste eksportmarkeder. Virksomheden beskæftiger i alt 40 medarbejdere.

Læs mere om porte

18/12 2019