AutoStores robotlager får endnu højere kapacitet og hastighed

AutoStores robotlager får endnu højere kapacitet og hastighed

AutoStore introducerer en ny serie premium-moduler til markedets hastigst voksende robotlager. Black Line-seriens hurtigere robotter og operatørporte kan kombineres med eksisterende AutoStore-løsninger

AutoStore, markedets hastigst voksende robotlagersystem, introducerer nu en ny serie premium-moduler, der øger systemets effektivitet, kapacitet og hastighed.

Black Line-serien er baseret på den samme teknologiplatform som Autostores eksisterende Red Line-serie og omfatter blandt andet en ny og hurtigere robot og en ny operatørport, der øger kapaciteten fra 350 kasser i timen til 650 i timen.

- Hastigheden på AutoStores eksisterende Red Line er i forvejen højere, end hvad de fleste kunder har brug for. De nye Black Line-moduler er for de kunder, der virkelig har brug for et højt output 24/7, siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør for Element Logic Danmark, der er en af Nordens førende AutoStore-systemintegratorer.

Kan kombineres med eksisterende løsninger

AutoStores prisvindende robotlager øger effektiviteten og kapaciteten markant i forhold til et manuelt lager. Systemets unikke gitterdesign sørger samtidig for at udnytte lagerpladsen med op til en faktor fire sammenlignet med traditionelle reolsystemer.

Med Black Line-serien introduceres en ny generation robotter, B1, der har hurtigere acceleration og tophastighed end de eksisterende R5-robotter. Takket være et nyt litium-ion-batterisystem reduceres ladetiden samtidig til få sekunder. Et andet nyt modul er den højeffektive operatørport RelayPort.

Nikolaj Bjørn Eriksen understreger, at introduktionen af Black Line ikke er lig med en udfasning af Red Line-serien. Tværtimod kan modulerne fra de to serier kombineres på kryds og tværs.

- Black Line skal ses som et supplement til de eksisterende AutoStore-løsninger. De nye moduler kan kombineres med Red Line i et utal af kombinationer, der giver endnu bedre muligheder for at skræddersy AutoStore til den enkelte kundes behov, siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

På verdensplan findes der over 300 AutoStore-anlæg i 28 lande. I Danmark anvendes systemet blandet andet af webshoppen Proshop og logistikvirksomheden EET Group.

-hawin

 

Fakta: Black Line-serien omfatter følgende:

B1: Den første generation Black Line B1-robot fylder halvt så meget som R5-robotten og accelererer 75 % hurtigere, bl.a. takket være direkte drevmotorer i hvert hjul, der overflødiggør drivremme. Den nye patenterede litium-ion-batteriteknologi BattPack reducerer ladetiden til få sekunder.

RelayPort: En modulær operatørport med pluk- og buffermoduler, der fungerer med både B1 og R5-robotter. Med seks buffermoduler kan porten håndtere op til 450 kasser i timen med R5 og op til 650 kasser i timen med B1.

425 mm kasser: I forlængelse af Black Line-serien introduceres en ny kassestørrelse i efteråret 2019. 425 mm-kassen vil have de indvendige dimensioner 603x403x406 mm og åbner op for nye applikationer og anvendelser af AutoStore.

Ny gitterstruktur: Med Black Line introduceres en ny gitterstruktur, double-double-grid, med dobbeltbaner i både x- og y-retningen. Det åbner op for, at robotterne lettere kan passere hinanden.

22/1 2019