Cobot Lab indviet hos Teknologisk Institut

Cobot Lab indviet hos Teknologisk Institut

Teknologisk Instituts nye laboratorie for kollaborative robotter er indviet til ROBOTBRAG 2019. Cobot Lab – som det er navngivet – skal hjælpe danske virksomheder med succesfuld og sikker implementering af robotter, der arbejder tæt sammen med mennesker

Ved indvielsen forleden talte Flemming Møller, der er Head of Global Manufacturing Concepts hos Kamstrup.

- Et initiativ som Cobot Lab, hvor man uvildigt kan få rådgivning og sparring om, hvordan cobots kan udnyttes, er utrolig relevant. Fordi introduktionen af cobots er meget mere end teknologi. Det påvirker ens organisation og kræver ikke mindst nye kompetencer, sagde Flemming Møller i sin indvielsestale.

- Det er derfor glædeligt at kunne forestå åbningen af Cobot Lab, hvor al viden om, hvordan man udnytter de kollaborative robotters fulde potentiale, er samlet på et sted, afsluttede han.

Skræddersyet, uvildig rådgivning
Cobot Lab har netop til formål at hjælpe virksomheder med at udnytte det fulde potentiale af kollaborative robotter, og på den måde sikre, at ny teknologi bliver implementeret i industrien, hvor det giver mening.

Forretningsleder hos Teknologisk Institut Mads Mathiesen fortæller, at man som virksomhed kan få et skræddersyet rådgivningsforløb i Cobot Lab.

- Vi tilbyder et virksomhedsspecifikt teknologiudviklingsforløb, som typisk starter med identificering af automationspotentialer ved brug af cobots. Med afsæt i de mest velegnede cases udvikler vi i tæt samarbejde med virksomheden koncepter udvalgt på baggrund af en uvildig teknologiscreening, siger Mads Mathiesen.


Flemming Møller, der er Head of Global Manufacturing Concepts hos Kamstrup, og direktør for Produktion og Innovation hos Teknologisk Institut, Anne-Lise Høg Lejre, indviede Cobot Lab til ROBOTBRAG 2019 hos Teknologisk Institut i Odense.

Robotbrag satte rammen for indvielsen
Cobot Lab blev indviet under Teknologisk Instituts årlige ROBOTBRAG, som i år har tiltrukket over 1.500 deltagere, og som dermed slår sidste års deltagerrekord, der lød på over 800 deltagere.

De mange nysgerrige robotentusiaster er kommet for at opleve nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet i form af kunstig intelligens, virtual reality, droner og ikke mindst de kollaborative robotter.

Hver en krog af Teknologisk Instituts levende laboratorium er taget i brug, og i år er der endnu mere plads til fremtidens robotteknologi med Teknologisk Instituts tredje robotinnovationshal på 800 kvadratmeter.

-lipe

18/11 2019