Coop investerer i en af verdens største automatiseringsløsninger med fokus på miljøet

Coop investerer i en af verdens største automatiseringsløsninger med fokus på miljøet

Coop, en af Sveriges største detailhandelsvirksomheder har valgt SSI SCHÄFER som hovedleverandør af sin interne logistik. Denne gang lyder ordren på levering af en banebrydende, energieffektiv og højt automatiseret logistikløsning til det nye 77.000 kvadratmeter store distributionscenter i Eskilstuna, Sverige

Coops nye distributionscenter, som er strategisk placeret centralt i Sverige, vil håndtere distributionen af varer til Coops mere end 800 detailbutikker i hele landet. Hovedparten af flowet vil være håndteret af to højt automatiserede robotstyrede kasseplukkesystemer til ferskvarer og tørvarer. Resultatet vil være et bæredygtigt og særdeles effektivt lager med et vareflow på flere end 600.000 enheder dagligt.

SSI SCHÄFER tacklede denne udfordring med sin 3D-MATRIX Solution®, et unikt modulopbygget koncept, der gør Coop i stand til at opfylde sit mål om fleksibilitet og effektivitet og samtidig producere paller, der er tilpassede til butikslevering.

Dette er muligt takket være SSI SCHÄFERS prisbelønnede og højdynamiske shuttlesystem, der forsynet både det robotstyrede kasseplukkesystem og plukkearbejdspladserne med varer i en programmérbar sekvensering. Sammen med den omfattende integration af robotter forbedrer Coop hele sin leveringskæde fra distributionscentret til transporten og hele vejen til butikkerne og kundernes middagsborde.

Kåret som Sveriges mest bæredygtige detailhandelsvirksomhed
Som en af Sveriges førende detailhandelsvirksomheder, der hovedsageligt benytter jernbanetransport og som er vinder af 'Sveriges mest bæredygtige detailhandelsvirksomhed', bliver Coops nye distributionscenter integreret direkte i det svenske jernbanenet - hvilket medfører færre vejtransporter og et lavere CO2-aftryk for Coop.

Som en førende global leverandør af materialehåndteringssystemer er SSI SCHÄFER den ideelle partner for virksomheder, der stræber efter økonomisk rentable og fremtidsorienterede bæredygtige mål. SSI SCHÄFERS bæredygtige tilgang, som virksomheden også udtrykker som medlem af '50 Sustainability and Climate Leaders' initiativet, har været endnu et vigtigt kriterium for at Coop har valgt SSI SCHÄFER som langsigtet parter i dette innovative projekt.

For at sikre vedligeholdelsen af en af de største automatiseringsløsninger i verden, har SSI SCHÄFER og en anden partner arbejdet sammen med det svenske uddannelsessystem om at udvikle et 2-årigt uddannelsesforløb i robotteknologi og automatiseringsteknik. SSI SCHÄFER er en af en række virksomheder, der har forpligtet sig til at tage mod praktikanter og holde forelæsninger om programmet for dem.

Det nye, innovative logistikcenter forventes at være i fuld drift i andet halvår af 2024.

-lipe

18/10 2020