Danske robotproducenter tog pris og ordrer med hjem fra messe i München

Danske robotproducenter tog pris og ordrer med hjem fra messe i München

Ny-fusionerede OnRobot løb med den prestigefulde IERA Award og både de splinternye MiR500 mobile robotter fra Mobile Industrial Robots og den nye e-Series fra Universal Robots gav straks ordrer i ordrebogen på den netop overståede gigamesse, Automatica 18 i München

- Vi er meget stolte af at vores nye Gecko Gripper vandt den prestigefyldte IERA Award på Automatica 18. Inspirationen til Gecko-griberen kommer fra naturen og bruger det samme klæbesystem til at gribe med som fødderne på en gekko.

- Samtidig er vores timing er lykkedes, fordi vi netop umiddelbart før messen nåede i mål med sammenlægningen af tre robotselskaber til ét samlet stærk aktør under navnet OnRobot. Vi fik mange positive reaktioner på visionen om at være global leverandør af værktøjer og tilbehør til samarbejdende robotter. Og helt konkret fik vi dobbelt så mange leads, som forrige gang. Sidst, men ikke mindst, har vi også fået spændende henvendelser fra potentielle nye medarbejdere, fortæller Niels Appel, CCO, OnRobot.

Regional sales director Per Kloster Poulsen fra Universal Robots havde også en god messe. Han siger: 

- Automatica i år har været en ekstremt positiv oplevelse. Vores nye platform og sofistikerede produktserie e-series fik en helt overvældende flot modtagelse af både slutklunder, forhandlere og presse. Faktisk fik vi ordrer på de nye e-series robotter fra både danske og udenlandske slutkunder ganske kort tid efter, vi havde præsenteret produktnyhederne.

- Der var simpelthen noget af den hype, som man ser i forhold til Apple, hvor fans står i kø for først at få fingre i nye modeller med nye spændende features og muligheder. At der er så kort en beslutningstid på produkter til flere hundrede tusinde, fortæller mig, at vi nyder stor tillid på markedet, fordi industrien har gode erfaringer med at bruge vores robotter til fleksibelt at automatisere deres produktion.

- Jeg var personligt spændt på at se, om vi ville møde nogle seriøse udfordrere på messen, altså nye producenter af cobots. Men jeg må helt ærligt sige, at der var reelt ikke nogen, der havde produkter, der kan siges at være ægte samarbejdende robotter. Det var også den melding, jeg fik, når jeg spurgte gæsterne på vores stand, hvilke cobots de ellers havde set på i messehallerne.

Frank Tobe, medstifter af robot-aktieindekset ROBO-Global Robotics & Automation Index på Nasdaq-Børsen i New York City, har ikke kunnet undgå at bemærke al den positive opmærksomhed, dansk robotteknologi får.

- Den danske robotklynge er mindst lige så omfangsrig, dygtig og  succesfuld som klyngerne I Silicon Valley og, Boston/Cambridge og Pittsburgh i USA. Talentmassen i Odense-området er iøjnefaldende stor både hos robotproducenter som MiR, Universeal Robots og OnRobot samt hos integratorerne og maskinbyggerne. Cobots blev lovprist overalt på Automatica-messen. Universal Robots, opfinderen af cobots, havde en kolossal stand, som constant var propfyldt med besøgende.

- På andre stande på Automatica præsenterede nye robotproducenter deres bud på cobots, mange af dem ganske elegante, men ingen af disse kunne hamle op med den overlegne mekanik i de dansk-producerede UR-robotter. I øvrigt så jeg UR-robotter anvendt på et utal af stande overalt på Automatica, hvor de blev brugt til at demonstrere en en bred vifte af automationsløsninger - denne anvendelse understreger netop den brede anerkendelse af Universal Robots i industrien, konstaterer Frank Tobe.

Også CEO Thomas Visti fra Mobile Industrial Robots (MiR), som for nylig blev solgt til amerikanske Teradyne for op mod DKK 1,7 milliarder, men fortsat har hovedkvarter i Odense, var ovenud tilfreds. Ligesom Universal Robots oplevede MiR det usædvanlige, at deres produktnyheder på messen blev bestilt med det samme, uden at køberne først skulle hjem og have lov fra head quarters.

- Vores markedsposition globalt som den dominerende spiller med et stort teknologisk forspring var tydelig på Automatica-messen, hvor der stort set ikke var andre udstillere inden for vores produktkategori. Det var vi naturligvis rigtig godt tilfredse med. Det er en stor investering at udstille på en messen med 15 mand på standen, forhandler-events og meget andet. Men alt i alt har det været ekstremt udbytterigt for os i år.

- Der har konstant været besøgende på vores stand, og vi har fået meget kvalificerede leads med hjem. Messegæsterne havde på forhånd indset værdien af mobile robotter, og derfor kom de allerede med tegninger fra deres produktion og meget konkrete spørgsmål til vores produkter. Det er nogle af verdens største virksomheder inden for logistik, fødevare- og elektronikproduktion samt bilindustri, der klart ser et behov for at bruge vores løsninger til at optimere deres flow, siger han.

De danske producenter har allerede booket kalenderen, når Automatica finder sted næste gang 16.-19. juni 2020.

-hawin

Læs mere om robotter & automatisering

29/6 2018
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Thanex

  Thanex

  LAGERINDRETNING
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning