Danske robotter klar til at erobre verden i München

Danske robotter klar til at erobre verden i München

Der bliver masser af dansk designet teknologi, når verdens største messe for robotter og automation, Automatica 18, åbner i München tirsdag 19. juni

11 robot- og automationsproducenter fra Danmark udstiller på messen Automatica ’18, som fylder 66.000 kvadratmeter messehaller med alt, hvad hjertet kan begære inden for robot- og automationsteknologi. Sidste gang havde messen over 43.000 besøgende fra mere end 100 nationer.

Omgivet af rundt regnet 800 udstillere fra godt 50 forskellige lande skal de danske producenter altså være fremme i skoen på deres messestande. Men Danmark er en robotnation, der bliver lagt mærke til i den globale industri: Med en sjetteplads på verdenskortet over lande med mest automatiseret industri, ligger Danmark helt i front, når det handler om overlade farlige, tunge og monotone eller meget præcisionskrævende opgaver til robotter.
 
Mobile Industrial Robots (MiR), som for nylig blev solgt til amerikanske Teradyne for op mod DKK 1,7 milliarder, men fortsat har hovedkvarter i Odense, forventer stort rykind på sin stand.
 
- Industrien globalt ser store muligheder i mobile robotter, så interessen for vores produkter er enorm. Derfor er det indlysende, at vi skal være stærkt repræsenteret på Automatica-messen. Det tyske marked er desuden med sin store fremstillingsindustri og højt automatiserede bilproduktion first-mover, når det kommer til at implementere ny teknologi og et afgørende bindeled til resten af de europæiske markeder, siger Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots, der er markedsleder indenfor mobile robotter til industrien.
 
På besøgssiden arrangerer både Innovationsnetværket RoboCluster og DIRA, Dansk Robotnetværk inspirationsture til Automatica 18. Der er der tilmeldt i alt cirka 100 danske forskere og industrifolk. Cluster Manager Morten FAB fra RoboCluster forklarer:
 
- Automatica er som juleaften for robotforskere- og udviklere. Hemmelighedskræmmeriet er i top efter at universiteter og udviklingsafdelingerne har sydet i årevis for at kunne præsentere nye løsninger på messen - og alle fætre og kusiner er der. Danmark befinder sig i spidsen af verdens robotudvikling og denne udvikling inden for automatisering og avanceret produktionsteknologi bidrager til at fastholde produktion og skabe nye jobs i Danmark. Vi glæder os også til robotkonferencen sammen med et af verdens mest anerkendte tekniske universiteter nemlig Teknisk Universitet München, afslutter Morten FAB begejstret.
 
Går det som det plejer, vil Automatica 18 byde på nyheder fra de største globale spillere. Uden af afsløre noget, har for eksempel Universal Robots, hvis medstifter og CTO Esben Østergaard netop har fået ”robotverdenens Nobelpris”, the Engelberger Robotics Award, meddelt, at man på standen vil præsentere noget, som ”skriver videre på robothistorien”. Her kan man også kan høre om den gyldne robot, som skal udleveres gratis til den heldige kunde, som afgiver ordre på Universal Robot nummer 25.000.
 
- Vi danskere er gode til at tage nye teknologier til os, og med robotterne bliver vi mere produktive og konkurrencedygtige i mange forskellige brancher og sektorer. Det er lig med mere vækst i hele Danmark at vi er verdens førende producent af robotter, der kan samarbejde med mennesker, de såkaldte cobots. Vejen til moderne, sunde produktionsmiljøer går via disse nye cobots, for de kan tage sig af de opslidende gentagelser og frisætte medarbejderne til andre opgaver. Det øger på den ene side industriarbejderens trivsel og værdi. På den anden side øger robottens udholdenhed og mindre fejlmargen virksomhedernes produktivitet, siger Per Kloster Poulsen, Regional Sales Director, Universal Robots.
 
-hawin

 

18/6 2018