Droner transporterer medicinske prøver på amerikansk hospital

Droner transporterer medicinske prøver på amerikansk hospital

Samarbejde mellem UPS og Matternet har i denne uge resulteret i USAs første godkendelse af ubemandet, rutinemæssig transport. Fremover vil droner flere gange dagligt flyve mikrobiologiske prøver på hospitalsområde i North Carolina

Flyvningerne kommer til at foregå på sundhedsorganisationen WakeMed’s førende hospital og campus i Raleigh i North Carolina,under opsyn af Federal Aviation Administration og North Carolina Department of Transportation.

Samarbejdet mellem transportvirksomheden UPS og Matternet, der er den førende udvikler af selvstyrende droner, er en milepæl inden for ubemandet lufttransport i USA. 

I øjeblikket transporteres størstedelen af de medicinske prøver hos WakeMed’s via kurer og bil. Dronetransport giver mulighed for on-demand og levering samme dag.
Man kan også undgå forsinkelse på grund af kø, øge effektiviteten af leverancerne af de mikrobiologiske prøver, samtidigt med at det giver lavere omkostninger og forbedrer patientoplevelsen

Til flyvningen bruges Matternet’s M2 quadcopter, som forsynes af et genopladeligt litium-ion batteri og kan bære mikrobiologiske prøver på op til 2,2 kg over en distance på op til 20 km.


I WakeMed-programmet er det sundhedsfagligt personale, der vil læsse den sikre dronecontainer med en mikrobiologiskprøve – for eksempel en blodprøve – på en af WakeMed’s faciliteter.

Dronen vil flyve langs en forudbestemt rute, overvåget af en specialtrænet Remote Pilot-in-Command (RPIC), til en bestemt landingsplads på WakeMed’s hovedbygning og primære mikrobiologiske afdeling.

UPS og Matternet vil bruge WakeMed programmet til at se og lære, hvordan droner kan blive implementeret til at forbedre transportmulighederne på andre hospitaler og medicinske faciliteter andre steder i USA.
Samarbejdet er det nyeste UPS har indgået for at udnytte dronefly til at understøtte logistik inden for sundhedssektoren. I 2016 gik UPS sammen med GAVI og Zipline om at levere blodprodukter til afsidesliggende steder i Rwanda. Matternet-teamet har allerede gennemført mere end 3.000 flyvninger for sundhedssektoren i Schweiz.

-lipe

27/3 2019