Element Logic leverer kæmpe robotlager til Proshop

Element Logic leverer kæmpe robotlager til Proshop

Webshoppen Proshop har netop taget sit 3.000 kvadratmeter store AutoStore-robotlager i Aarhus i brug. Anlægget er leveret af Element Logic

En tredobling af lagerpladsen og 40 hårdtarbejdende robotter bliver et af webshoppen Proshops vigtigste våben i kampen mod Amazon og de andre udenlandske e-handelsgiganter.

Proshop har i dag officielt indviet et spritnyt AutoStore-robotlager, som som skal sikre danske arbejdspladser, når Amazon efter alt at dømme snart rykker ind på det danske marked. Samtidig gearer Proshop sin logistik til yderligere vækst efter flere år med 20 procents vækst om året i gennemsnit.

- Konkurrencen på e-handelsmarkedet er så hård, at en effektiv logistik er afgørende for en webshops konkurrenceevne. Det oplever vi også, at virksomhederne i stigende grad får øjnene op for, udtaler Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark, som har leveret anlægget.

Styrker konkurrenceevnen

For Proshop er investeringen et nødvendigt tiltag for at styrke konkurrenceevnen, fortæller administrerende direktør Ivan Jæger Christensen.

- Når Amazon kommer, bliver konkurrencen så ekstrem, at hvis du ikke kan producere hurtigt og effektivt, har du ikke en forretning, siger Ivan Jæger Christiansen.

Administrerene direktør i Element Logic Danmark, og administrerende direktør i Proshop, Ivan Jæger Christensen.

Proshops nye AutoStore-anlæg er blandt de største af sin art i Danmark og består af i alt 40 mobile robotter, som plukker varer fra 44.000 kasser i AutoStores unikke gitterkonstruktion. Dermed vil cirka 80 procent af Proshops varehåndtering fremover ske fuldautomatisk.

Udnytter lagerpladsen med en faktor fire

Samtidig giver AutoStores gitterkonstruktion Proshop mulighed for løbende at udvide antallet og robotter og varekasser efter behov.

- E-handel stormer frem, og det betyder, at mange webshops ender med at have kapacitetsproblemer, fordi varelageret ikke kan følge med væksten. Med et AutoStore-anlæg kan man udnytte lagerpladsen med op til en faktor fire uden at skulle investere i nye bygninger, siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

Efter flere år med kraftig vækst i Norge og Sverige etablerede Element Logic tidligere på året en dansk salgs- og serviceorganisation for at kunne servicere det danske marked endnu bedre.

-hawin

 

Fakta om Element Logic

 • Etableret i 1985
 • En af Nordens førende systemintegratorer inden for lager- og logistikoptimering, primært inden for WMS (Warehouse Management System) og AutoStore

Hovedkvarter i Kløfta, Norge, med datterselskaber i Sverige, Danmark, Finland og Tyskland

 

Fakta om Proshop:

 • Proshop blev etableret som en fysisk detailbutik inden for multimedie- og IT-produkter i 1993. I 1996 lancerede Proshop som en af de første i Danmark en webshop og gik i 2005 100 % online.
 • I dag sender Proshop dagligt over 2.500 pakker ud til forbrugere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Østrig. Sortimentet omfatter over 130.000 forskellige varer inden for mange forskellige varekategorier.

Proshop omsatte i 2017 for 953 mio. kr.

 

Fakta om anlægget

 • Med 3.000 kvadratmeter er det et af Danmarks største AutoStore-installationer.
 • Består af 40 robotter og 44.000 kasser med varer. Anlægget kan håndtere 1.000 emner i timen.

Læs mere om robotter & automatisering

13/6 2018
 • Thanex

  Thanex

  LAGERINDRETNING
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning