Kardex erhverver aktiemajoritet i Robomotive

Kardex erhverver aktiemajoritet i Robomotive

Kardex har erhvervet hovedparten af det hollandske selskab Robomotive. Virksomheden blev grundlagt i 2011 og udvikler og implementerer smarte robotteknologier

Robomotics unique selling point er at efterligne den menneskelige adaptive øjen-hånd-koordination ved hjælp af robotter, 3D-kameraer, griber og intelligente softwarealgoritmer. Denne kombination af soft- og hardware gør det muligt at genkende, lokalisere og gribe genstande uden behov for undervisningsprocesser.

Med denne investering udvider Kardex sit udbud af produkter inden for ordreplukning. Kardex CEO Jens Fankhänel siger:

- Med Robomotives teknologi tager vi et vigtigt strategisk fremtidig emne op inden for intralogistik. Automatisk ordreplukning i fuldt omfang, men også ved vareplukning vil spille en stadig vigtigere rolle i distribution og produktionslogistik. Sammen med Robomotive kan vi tilføje fuldt integrerede, automatiserede plukløsninger til vores portefølje.

Med de standardiserede produkter 'Pickmate' til palletering og depalletisering af blandede sager og 'ItemPicker' til individuel adgang til små artikler fra en tilfældig placering, har Robomotive allerede med succes implementeret en række applikationer i logistikbranchen.

Michael Vermeer, grundlægger og CEO for Robomotive, er meget begejstret:

- Med Kardex har vi fået en strategisk partner, der er hjemme i det logistiske miljø. Kardexs produkter og Robomotive's teknologi supplerer hinanden perfekt til løsninger til fuldt automatiseret udvælgelse af artikler. Vores applikationer får således et verdensomspændende salgs- og servicenetværk. Jeg er også særlig glad for, at Robomotive kan opretholde sin iværksætterånd og innovative styrke. 

-hawin

 

Om Kardex
Kardex er en global branchepartner for intralogistiske løsninger og en førende leverandør af automatiserede opbevaringsløsninger og materialehåndteringssystemer. Koncernen består af to entreprenørledede divisioner, Kardex Remstar og Kardex Mlog. Kardex Remstar udvikler, producerer og vedligeholder dynamiske lagrings- og plukkesystemer, og Kardex Mlog tilbyder integrerede materialehåndteringssystemer og automatiserede højlagre.

De to divisioner er partnere for deres kunder over hele produktets eller løsningens livscyklus. Det begynder med en vurdering af kundebehov og fortsætter via planlægning, realisering og implementering af kundespecifikke systemer.Serviceafdelingerne er med til at sikre et højt niveau af tilgængelighed og lave driftsomkostninger ved hjælp af kundeorienteret servicestyring. Der arbejder Cirka 1 900 ansatte i over 30 lande for Kardex.

20/5 2020