Let værktøjsskifter til robotter

Let værktøjsskifter til robotter

Quick Changer fra OnRobot skal øge sikkerheden i samarbejdet mellem mennesker og cobots

OnRobot, som er global markedsleder inden for værktøj til robotarme, er klar med en nyligt patenteret, unik værktøjsskifter til kollaborative enheder. Produktet er udviklet af Purple Robotics, som OnRobot har købt for nylig.

Quick Changer vejer kun 200 g, og den har lille indvirkning på robottens nyttelast. Dens kompakte størrelse øger også kun afstanden fra værktøjets midtpunkt (TCP) til robotten minimalt, hvilket mindsker belastningen på robottens led.

Quick Changer frigør værktøjer for enden af robotarmen med et enkelt klik, og værktøj, der skal indsættes, placeres automatisk korrekt med en gentagelsesnøjagtighed på ±0,02 mm. Og værktøjsskifteren kan anvendes på en hvilken som helst robotarm, drone eller andet udstyr med en flange af typen ISO-9409-1.

     
- Du skal ikke længere anvende tunge og klodsede værktøjsskiftere med spidse håndtag og skarpe plader, der stikker ud. Quick Changer gør mennesker og cobots i stand til at arbejde tættere sammen på en sikker og tryg måde, siger Lasse Kieffer, tidligere administrerende direktør for Purple Robotics og nu en del af OnRobots forsknings- og udviklingsafdeling.
 
OnRobots administrerende direktør, Enrico Krog Iversen, ser Quick Changer som en del af virksomhedens konstante innovative indsats inden for kollaborativ robotteknik.

- Ligesom vores øvrige værktøjer til montering for enden af armen er Quick Changer 100 % kollaborativ, hvilket betyder, at den er nem at anvende, økonomisk i brug og uden skarpe kanter, siger han.
 
 Den nye værktøjsskifter vil blive forhandlet af et bredt netværk af globale distributører, der er ivrige for at præsentere produktet for producenterne.

Et tryk på en knap
- Højden og vægten af denne værktøjsskifter er de laveste, jeg nogensinde har set, siger Henrik Christensen, produktchef hos OnRobot-distributøren Bila Robotics i Danmark. Han tilføjer:
Uanset hvilken form for værktøj, der installeres på robotten, er denne hurtigskifter ikke i vejen. Dette er et produkt, som skal sælges sammen med alle robotter.
 
Silas Robertson, vicedirektør for salg og marketing hos OnRobots amerikanske distributør, Olympus Controls, understreger vigtigheden af at forbedre omstillingstiden:

- Med Quick Changer skal vi blot trykke på en knap for at skifte endeeffektor på vores robotter. Det betyder, at vi aldrig skal lede efter den nøgle, der mangler, og som er nødvendig for at installere den en anden robot-griber, siger Silas Robertson

Quick Changer tilbyder:
Nemt og hurtigt skift af værktøj
100 % kollaborativ løsning uden skarpe kanter
Nyttelast på op til 10 kg
Høj gentagelsesnøjagtighed
Laveste vægt i klassen
Laveste højde i klassen
Kompatibel med ISO 9409-1, type 50-4-M6
Ingen behov for låsemekanisme
Patenteret teknologi
 
Om OnRobot
Ligger i Odense og tilbyder teknologier - både hardware og software - der bruges for enden af robotarme primært på kollaborative robotter (cobots). On Robot blev stiftet i 2015.
I 2018 fusionerede virksomheden med OptoForce fra Ungarn og Perception Robotics fra USA under det nye navn OnRobot. OnRobot integrerer gribere, sensorer og andet cobotudstyr, som letter brugen af teknologien inden for anvendelsesområder som emballering, kvalitetskontrol, materialehåndtering, maskinpasning, samling og svejsning, og man planlægger at købe og fremstille yderligere teknologi med support i hele verden. Foruden hovedkontoret i Danmark har OnRobot nu også salgskontorer i Tyskland, Kina, USA, Malaysia og Ungarn.

-lipe
 
    



24/9 2018