Pallemagasin og mobil robot samarbejder automatisk

Pallemagasin og mobil robot samarbejder automatisk

På Europas største logistikmesse, LogiMAT i marts har danske PALOMAT verdenspremiere på en udgave af sit pallemagasin som er designet til en mobil robot fra Mobile Industrial Robots - MiR

De besøgende på den store tyske logistikmesse, LogiMAT i Stuttgart den 10. og 12. marts bliver i år præsenteret for en unik løsning til logistikoptimering. Det er hos PALOMAT på stand A16 i hal 7.
Her kommunikerer en mobil robot fra MiR med pallemagasinet PALOMAT AMR, som fungerer som en palle-buffer og dockingstation. Dermed kan der sikres et stærkt flow i en logistikæde, fordi der med mobile robotter altid kan stables eller afhentes tomme paller i PALOMAT AMR, der har lært robotsprog.

Svar på ønsker fra markedet
PALOMAT lancerede PALOMAT AGV i marts 2018, og den tog markedet godt imod. Samtidig opstod et nyt ønske fra logistik-folket. Forhandlere af forskellige fabrikater mobile robotter, også kaldet AMR – Autonomous mobile robots – efterspurgte en PALOMAT AMR som en naturlig efterfølger til PALOMAT AGV.

- Vi lyttede til markedet og valgte i 2019 at indlede et samarbejde med verdens ledende producent af mobile robotter, Mobile Industrial Robots. Takket være en meget konstruktiv proces, kan vi nu allerede tilbyde MiRs forhandlere en løsning til fuldautomatisering af pallehåndtering. Det giver mening i en industri med flaskehalsproblemer, konstaterer Majbritt Svane, Area Manager, PALOMAT.

Den nye opfindelse bliver tilgængelig dels hosPALOMATs forhandlere og vil kunne ses på MiR’s online platform for integrerende produkter, MiRGo

- Når vi kan se muligheder for, at vores slutbrugere kan få endnu større udbytte af vores mobile robotter, så er vi naturligvis klar til at se på det. Med PALOMAT AMR kan vores forhandlere sammen med PALOMAT, tilbyde en løsning med MiR500 og MiR1000-robotter, der optimerer håndteringen af tomme paller på ethvert fabriksgulv. På den måde passer PALOMAT AMR perfekt til vores strategi, om at være den mest åbne platform indenfor mobile robotter, vurderer Frederik Spangtoft Poulsen, Product Manager hos Mobile Industrial Robots.

Fuldautomatiseret frigør ressourcer
Med løsningen PALOMAT AMR kan en logistikchef frigøre ressourcer brugt på manuel logistik og løft på 25 kilo af paller og allokere dem til andre mere værdiskabende opgaver i en produktion eller et logistikcenter. Opfindelsen skaber således både højere produktivitet og sundere arbejdsmiljø;

Den reducerer eller fjerner truckkørsel og forebygger rygskader, klemte fingre eller fødder. En undersøgelse har vist, at der i Tyskland alene sker omkring 40 arbejdsulykker hver eneste dag med gaffeltrucks og palleløftere, og ifølge ESAW (European Statistics on Accidents at Work) har cirka 10% af alle skader forårsaget af gaffeltrucks fået alvorlige konsekvenser for de involverede. PALOMAT AMR sørger for, at der er et jævnt flow og løbende bliver ryddet op på produktionsarealer, også når de ansatte skal have deres velfortjente pauser.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

12/2 2020