Robotvirksomheden ROEQ får Esben Østergaard i bestyrelsen

Robotvirksomheden ROEQ får Esben Østergaard i bestyrelsen

Esben Østergaard er trådt ind i bestyrelsen for Vissenbjerg-virksomheden ROEQ, som automatiserer intern logistik. Som stifter af Universal Robots, kan han bidrage med sine erfaringer med skalering af en startup, ligesom hans veludbyggede netværk og indsigt i den globale robotindustri og inden for robotforskning repræsenterer stor værdi for ROEQ

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at en stor kapacitet som Esben Østergaard kommer til at trykprøve mange af vores løsninger og de veje, vi kommer til at gå. Universal Robots er gået hele vejen fra at være lille iværksætter til at blive en stor industrivirksomhed.  Den rejse han har været på har kastet en masse erfaring af sig, som kan hjælpe os med at holde fokus og få taget de vigtige og rigtige strategiske beslutninger i tide på vores vækstrejse, siger Michael Ejstrup Hansen, CEO i ROEQ.

Udnævnelsen af Esben Østergaard som bestyrelsesmedlem hos ROEQ kommer to måneder efter, at robotvirksomheden med mere end 80 partnere i over 40 lande tiltrak en solid millioninvestering fra en ny medejer, den danske fond VækstPartner Kapital.

De finansielle muskler skal understøtte opskaleringen mod en position som verdens førende leverandør af udstyr til mobile robotter, også kaldet AMR.

For Esben Østergaard, der i dag som investor og rådgiver driver REInvest Robotics, er det meget meningsfyldt at bidrage til at accelerere udbredelsen af mobile robotter globalt på et marked for intern logistik under voldsom forandring – til det bedre. Hans mål er således at investere i robotter, der gør noget godt for verden.

- For menneskeheden er det en indlysende god ide at sikre et bedre flow i en produktion, netop ved at frigøre menneskers tid fra kedelig og ikke-værdiskabende transport. Når robotter kan tage transporten fra a til b styrker det konkurrencelandskabet og skaber miljøfordele; Maskintid koster det samme alle steder i verden, så med intelligent automation kan vi reshore arbejdspladser til lokal og kundetilpasset produktion tæt på aftagerne.

- I dag sker der uhyggeligt meget spild på grund af meget lange forsyningskæder, hvor døde varer ligger på skibe i månedsvis og ovenikøbet risikerer at blive overflødige. Mennesker skaber ikke værdi ved at flytte rundt med ting.

- Værdien bliver skabt på fabriksgulvet af kreative mennesker, der ved noget om kundebehov produktionsprocesser og materialer, siger Esben Østergaard, der i tidens løb er blevet hædret med adskillige prestigefyldte priser og kåringer for sin evne til at udvikle og udbrede revolutionerende ny robotteknologi.

- Jeg vil meget gerne hjælpe ROEQ og deres team af gode folk videre ud på deres vækstrejse. Jeg lærte en masse i Universal Robots om, hvordan tingene skal gøres kommercielt, organisatorisk og teknisk, siger Esben Østergaard.

Bestyrelsesarbejde som disciplin er han også rutineret i, da han siden 2013 har påtaget sig poster i bl.a. disse selskaber og organisationer:  FarmDroid, Odense Robotics, Manufacturing Academy of Denmark, EffiMat Storage Technology, Maersk Mc-Kinney Moller Institute, Blue Atlas Robotics, Lorenz Technology og Mobile Industrial Robots.

-hawin

Læs mere om robotter & automatisering

30/10 2020