SSI Schäfer effektiviserer islandske Innnes' lager

SSI Schäfer effektiviserer islandske Innnes' lager

Innnes er blandt Islands førende grossister og importører af fødevareprodukter i høj kvalitet. Virksomheden har været på markedet i 35 år og har siden været i rivende udvikling. Senest har SSI Schäfer hjulpet virksomheden med at effektivisere og optimere lageret

Innnes er blandt Islands førende grossister og importører af fødevareprodukter i høj kvalitet. Virksomheden har været på markedet i 35 år og har siden været i rivende udvikling.

Det hele startede med et lille tremandsfirma. I dag er Innnes en af Islands største leverandør af fødevarer til detailhandlen og cateringbranchen.

Placeringen af logistikcentret lige ved havnen blev valgt fordi det effektiviserer logistikken. Indkommende varer bliver hurtigt og nemt bragt frem til lageret, samtidig med at leveringstiden til kunderne bliver kortere.

Lagerarealet var dog begrænset og skulle derfor udnyttes optimalt. Hvis Innnes for eksempel skulle lagre og håndtere de nuværende mængder manuelt, ville de have behov for et tre gange større lagerareal og flere medarbejdere.

- Vi leverer til hele Island. Det er nødvendigt, at vi er både dygtige og hurtige, da vores kunder er afhængige af os, siger Magnús Óli Ólafsson, CEO i Innnes

SSI Schäfer har leveret en automatiseret lager- og håndteringsløsning til Innnes, som har været i drift i grossistens nye distributionscenter i Reykjavik siden slutningen af 2020.

Det nye lager har tre forskellige temperaturzoner til opbevaring af tørvarer, frysevarer og friskvarer.

En innovativ kombination af automatiske og manuelle systemer sikrer transparent vareflow, høj ydeevne og effektive processer.

Et højlager med tre køregange til tørvarelinjen indeholder 11.300 lagringslokationer med dobbelt dybde.

- Vi kunne have fortsat virksomheden, som den var for 35 år siden og videreført den 100 % manuelle drift. Vi vidste, at hvis vi gjorde det, ville vi ikke være konkurrencedygtige. Konkurrenceevnen kan kun bevares ved at bruge teknologi, fortsætter Magnús Óli Ólafsson.

Avanceret logistik til tørvarer, frysevarer og friskvarer
SSI Schäfer har designet totalkonceptet til Innnes' logistikcenter ved hjælp af dataanalyse og prioritering af grossistens målsætninger.

Ud over et automatiseret højlager (HBW) og et miniload-lager (ASPW) omfattede projektet også SSI Cuby-shuttlesystemet, en fuldautomatisk lagerløsning, som giver optimal pladsudnyttelse til kasser og bakker.

Conveyorsystemer til paller og beholdere flytter varerne, mens SSI Schäfers egenudviklede logistiksoftware WAMAS tager sig af lagerstyringen.

Anlægget i Reykjavik har et samlet areal på 15.055 kvadratmeter med tre temperaturzoner samt stationer til andre kernefunktioner. Cirka 2.800 kvadratmeter af dette areal bruges som plukkeområde af friskvarer, og yderligere 5.600 kvadratmeter bruges som plukkeområde til tørvarelinjen og frysedelen.

Det innovative design har en perfekt balance mellem automatiserede og manuelle processer. Størstedelen af automatiseringen er implementeret i forbindelse med zonerne til dybfrysning og zonerne med omgivelsestemperatur.

Distributionscentret administreres og styres ved hjælp af logistiksoftware WAMAS.

Friskvareanlægget er baseret på person-til-vare-princippet, og håndteringen er hovedsagelig manuel.

- Vi har valgt SSI Schäfer baseret på det omdømme, de har på markedet, og vi fik tilpasset service helt fra starten.  De gav os råd om hvilken udformning og teknologi, vi burde vælge, baseret på vores eget procesdesign. SSI Schäfers eksperter har hjulpet os fra dag ét og gør det stadigvæk, opsummerer Magnús Óli Ólafsson.

Smart koncept i detaljer
Et højlager til tørvarelinjen med tre køregange indeholder 11.300 lagringslokationer med dobbelt dybde, som betjenes hurtigt og pålideligt af tre energieffektive Exyz-lagerkraner.

Desuden er der et shuttlelager med to køregange, som giver 20.800 lokationer til mindre lastbærere. Fire SSI Cuby-lifte og 50 SSI Cuby single-level shuttles transporterer beholdere eller kasser med en vægt på op til 35 kg.

SSI Schäfer installerede også to arbejdsstationer til palletering og to til depalletering, som sørger for hurtig og effektiv håndtering af ordrekonsolidering og indkommende varer.

Når plukningen til ordren er færdig, og den er klargjort til udlevering, kan den mellemlagres i højlageret, mens den venter på at blive hentet. På den måde undgår man at bruge gulvplads til opbevaring af færdige paller.

Lageret og arbejdsområdet er direkte forbundet ved hjælp af et conveyorsystem med tre niveauer til paller og bakker. 

Udformningen af frysezonen i det nye logistikcenter er ikke mindre imponerende. Varerne lagres i -25 °C i et højlager med to køregange og 3.600 lagringslokationer til lastbærere. 9.700 bakker bliver lagret i et automatiseret ASPW-system med to køregange.

Sammensætning og udpakning af paller udføres på to arbejdsstationer, som er udformet i henhold til ergonomics@work!-konceptet. Den avancerede arbejdsstationsløsning har klar, enkel og logisk guidning af medarbejderen og indbygget fejlregistrering.

Konceptet er udformet til at give både maksimal proceseffektivitet og bekvemmelighed samt bedre arbejdsforhold for medarbejderne.

-hawin

 

Kort om fordelene

  • Den største fordel for kunden er muligheden for at lagre alle typer varer i én og samme bygning
  • De tre zone til frysevarer, kølevarer og tørvarer er adskilte, men alligevel forbundet med hinanden for at sikre problemfri plukning og konsolideret ordrebehandling.
  • Innnes har det eneste højteknologiske lager på Island.
  • De koncepter, der er benyttet, sikrer ikke kun mindre manuelt og tungt arbejde for medarbejderne, men giver dem også mulighed for at arbejde med avanceret teknologi og varierede arbejdsopgaver.

Læs mere om robotter & automatisering

19/10 2022