Technicon bliver MiR-forhandler

Technicon bliver MiR-forhandler

Den danske vækstvirksomhed, Technicon der er førende indenfor fleksible automationsløsninger til fremstillingsindustrien, skal nu også bidrage til udbredelsen af mobile robotter til de danske virksomheder

Technicon har fra hovedsædet i Hobro skabt en landsdækkende, stærk forretning som leverandør af plug & play løsninger, der fjerner automationsbarriererne i den danske industri. Nu gør den danske robotsucces MiR det muligt for Technicon at kunne levere endnu flere produktivitetsgevinster til sine kunder.

- Mobile Industrial Robots er en innovativ, global virksomhed, drevet af mennesker med et stort drive, stædighed, disciplin og energi. Det er den mentalitet, vi søger, når vi leder efter nye partnere, siger salgschef Thomas Gøtke, Technicon.

MiR har 175 forhandlere fordelt på 50 lande, og en af disse er nu Technicon, der dækker hele Danmark. Technicon er førende indenfor udvikling og salg af fleksible automationsløsninger. Technicon har desuden værktøjs- og maskinforhandler KJV som medejer og dermed en partner med afdelinger i syv byer i Danmark.

Hos Technicon er de glade for at få muligheden for at supplere produktpaletten ved at kunne tilbyde kunderne verdensklassestilbud inden for automatisering af intern logistik.

- Det er ikke uden grund, at MiR befinder sig i en solid førerposition på verdensmarkedet med sin overlegne teknologi, der har sat nye standarder for intern logistik. MiR-robotter er både overskuelige at investere i og nemme og fleksible at bruge. Det er det, der betyder noget for vores kunder, der tæller alle størrelser af virksomheder og et meget bredt udsnit af brancher, siger Thomas Gøtke.

Sunde arbejdspladser med effektiv logistik
Med indbyggede sensorer, kameraer og software kan de autonome mobile robotter fra MiR køre rundt, registrere omgivelserne og vælge den mest effektive rute til målet, mens de sikkert undviger forhindringer og personer. Derved optimerer de den interne transport hos kunder, der kan flytte elementer på op til 1000 kg med MiRs robotter. MiRs mobile robotter frigiver derved tid til medarbejderne, som kan udføre mere værdiskabende opgaver, og samtidig sikrer de også at produkter og dele altid leveres til tiden.

 

De effektiviseringer, som MiR robotterne skaber, medvirker til at robotterne ofte har en tilbagebetalingstid på under et år.

- I den danske robotbranche er vi gode til at stå på skuldrene af hinanden og skabe synergier, der løfter hinandens forretninger. Jeg glæder mig meget til at samarbejde med MiR om at skabe sunde danske arbejdspladser med effektiv logistik. Sammen kan vi levere nye produktivitetsfremmende løsninger til danske industrivirksomheder, siger Thomas Gøtke, Technicon.

Det er fem år siden, MiR lancerede sin allerførste mobile robot, MiR100, hvor tallet 100 refererer til lasteevnen. Siden da er sortimentet af MiR-robotter vokset til fire modeller, hvor de nyeste MiR500 og MiR1000 blandt andet kan transportere EU-paller. MiR har ramt et behov i markedet, som Technicon nu også vil bidrage til at realisere

27/8 2019