Universal Robots øger løfteevnen markant på ny cobot

Universal Robots øger løfteevnen markant på ny cobot

UR16e udvider automatiseringsmulighederne med nyttelastkapacitet på 16 kg til kollaborative robotløsninger

 Let programmering og fleksibilitet er nogle af nøgleordene for Universal Robots (UR).
Og nu har virksomheden, som er af de mest anvendte producenter af kollaborative robotter i verden,  opgraderet UR16e med en imponerende nyttelastkapacitet på 16 kg.

UR16e kombinerer en høj løfteevene med en rækkevidde på 900 mm og en gentagelsesnøjagtighed af placering på +/- 0,05 mm, hvilket gør den ideel til at automatisere opgaver såsom håndtering af tunge materialer, håndtering af tunge dele og maskinpasning.

 - I det nuværende usikre økonomiske klima bliver producenterne nødt til at se på fleksible løsninger for at forblive konkurrencedygtige, siger Jürgen von Hollen, direktør for Universal Robots.
Han fortsætter:

 -Med UR16e imødekommer vi behovet for en kollaborativ robot, der pålideligt og effektivt kan løse tunge opgaver. Denne lancering udvider betydeligt alsidigheden i vores produktportefølje og giver producenterne endnu flere muligheder for atforbedre ydeevnen, overvinde arbejdskraftrelaterede udfordringer og vækste deres forretning.

UR16e er udviklet på den innovative UR e-Series-platform og skaber enorme fordele, muligheder og værdi for producenterne, herunder:

Nem programmering og et lille fodaftryk
UR16e gør det nemt og hurtigt at fremskynde automatiseringen. Programmeringen og integrationen er enkel - uanset brugerens erfaring eller vidensbase. Ligesom alle UR's cobots kan UR16e pakkes ud, monteres og programmeres til at udføre en opgave på mindre end en time. Med et lille fodaftryk og en rækkevidde på 900 mm kan UR16e nemt integreres i ethvert produktionsmiljø uden at afbryde det.

Med en nyttelast på 16 kg fjerner UR16e de ergonomiske udfordringer og produktivitetsudfordringer, der er forbundet med løft og flytning af tunge dele og produkter, og sænker dermed omkostningerne og reducerer nedetid.

Ideel til håndtering af tunge materialer og maskinpasning
Den robuste og pålidelige UR16e er ideel til automatisering af håndtering af høj nyttelast og CNC-maskinpasning, herunder håndtering af flere dele, uden at gå på kompromis med præcisionen.


- Hos Universal Robots fortsætter vi med at flytte grænserne for, hvad der er muligt med kollaborativ automatisering. I dag gør vi det lettere end nogensinde for alle producenter at udnytte kraften ved automatisering ved at lancere en cobot, der er bygget til at gøre mere, da den har mere nyttelast end vores andre cobots, siger von Hollen

Ligesom med UR's øvrige e-Series-cobots, UR3e, UR5e og UR10e,har UR16e indbygget kraftregistrering, 17 konfigurerbare sikkerhedsfunktioner, herunder tilpasselig bremsetid og bremselængde, samt et intuitivt programmeringsflow. UR16e opfylder de mest krævende lovkrav og sikkerhedsstandarder for uhindret samarbejde mellem menneske og robot, herunder EN ISO 13849-1, PLd, Kategori 3, og hele EN ISO 10218-1.

I dag har UR flere end 37.000 cobots i arbejde over hele verden. De udfører kedelige og kritiske opgaver i flere tusinde produktionsmiljøer, herunder montage, pick and place, polering, palletering, maskinpasning samt i- og udskruning af skruer og møtrikker.

-lipe

24/9 2019