Nyt lager skaber integreret erhvervspark

DB Schenker Logistics udvider sin kapacitet i Stockholmafdelingen i Arlandastad

DB Schenkers afdeling i Arlandastad, i nærheden af Stockholm, udvider sin lagerhal til 63.000 m2. Schenker Logistics AB's kontor åbnede sine døre for første gang i 2009 med et nyt logistikcenter på over 25.000 m2.

 Det blev udvidet med yderligere 7000 m2 allerede i 2011. Et nyt anlæg med mere end 31.000 m2 moderne logistikfaciliteter er imidlertid allerede under opbygning.

Målsætningen er at optimere lagerforholdene, så logistikcentret kan yde service til kunder inden for højteknologiske produkter, elektronik, fødevareindustrien samt medicinal- og tekstilvarer.

- Vi udfører avancerede opgaver såsom konfiguration af elektronisk udstyr og opbygning af reoler til fødevareprodukter, udtaler Mats Olsson, administrerende direktør for Schenker Logistics i Sverige.

Udveksling af personale

Den nye bygning ligger kun 200 m fra det nuværende anlæg. Hos Schenker ser man bygningerne som en integreret erhvervspark, hvor man kan udveksle personale mellem lagrene efter behov.

- Denne nærhed gør os mere fleksible. Stockholm er et meget interessant område for logistik med stort potentiale og mange muligheder for os. Det er netop derfor, vi er her. Det nye lager vil skabe mange nye arbejdspladser, forklarer Mats Olsson. 

Logistikcentret ligger ved motorvej E4 og tæt på lufthavnen. Det er opført som en ’grøn bygning’, hvor energiforbruget er mindst 25 % mindre end oprindeligt planlagt.

Dette betyder mindre udledning af CO2 og vil således bidrage til koncernens strategi, ’DB 2020’, vedrørende bæredygtighed. Det nye anlæg bliver ifølge planen taget i brug i efteråret 2013.

-hawin

 

9/11 2012