GreenZones-appen på dansk

GreenZones-appen på dansk

Hvad sker der i de danske miljøzoner? Hvad skal man være opmærksom på, når man tager bilen til Tyskland, Belgien eller Frankrig, og hvem har brug for et miljømærkat til Østrig? I appen Green-Zones kan man finde svarene, og nu kan den fås på dansk

Tyskland har problemer med kvælstofoxid i byerne, og derfor har Hamborg nu indført Tysklands første zoner med forbud mod dieselkøretøjer. Hvor de befinder sig, og hvem der må køre ind i zonerne, kan man tjekke i Green-Zones-appen.

Da der indtil nu ikke har eksisteret en mærkning, i form af et miljømærkat, af dieselkøretøjer med renere udstødning, er kørselsforbuddet indtil videre kun blevet håndhævet i form af kontroller i zonerne, og disse kontroller førte allerede i de første dage efter indførslen til 173 bødestraffe.

Bøderne i miljøzonerne varierer fra land til land, og ifølge EU-reglerne kan bøderne også inddrives i bilistens hjemland. For at undgå disse bøder, bør bilister, hver gang de kører til udlandet, undersøge, om de har brug for et miljømærkat til turen  gennem Europa.
Med Green-Zones-appen kan man undersøge, om målet for rejsen ligger i en miljøzone, og samtidigt får adgang til  webshops, hvor man kan købe mærkaterne.

Ændringer med kort varsel
Går turen til Frankrig, er det en god ide at følge med i den aktuelle status for de mange midlertidige miljøzoner. I disse zoner kan der nemlig med kort varsel blive indført kørselsforbud på grund af dårlig luftkvalitet, men disse kørselsforbud bliver vist i god tid i appen.
Green-Zones-appen har modtaget flere priser for sit  omfattende indhold og nemme betjening.


-lipe

Læs mere om transport & distribution

13/8 2018