Specialtransportør ruster op til stigende efterspørgsel

Specialtransportør ruster op til stigende efterspørgsel

Høj Performance og stor leveringssikkerhed giver solid vækst for familievirksomheden Dantra Group, som netop har lukket en stor handel med indkøb af 30 nye specialopbyggede tanke og 20 nye lastbiler

I 2020 rundede tanktransportøren Dantra Group et skarpt hjørne og kunne fejre 100-års jubilæum som en af de stærkeste spillere på sit felt i Skandinavien. Specialtanktransportøren har fortsat fremgangen, og et år efter jubilæet er materielflåden udvidet betydeligt og ordrebogen vokset med 10 procent.

Udover en lind strøm af flere og større ordrer fra Dantras faste kundeportefølje, har nye kunder også fået øjnene op for den Hjøllund-baserede virksomheds mangeårige erfaring med specialtanktransporter.

– I årene efter finanskrisen var efterspørgslen i transportbranchen ofte præget af, hvem der kunne levere den laveste pris. Efter COVID-19 er der derimod kommet meget mere fokus på kvalitet gennem specialviden, høj performance og leveringssikkerhed, udtaler Kenneth Jensen, administrerende direktør hos Dantra, og uddyber:

– Vi ønsker at være den professionelle og sikre logistikpartner, som kunden altid kan regne med, og væksten i omsætningen viser, at vores indsats for at sikre høj kvalitet og service belønner sig, hvilket vi selvfølgelig er meget tilfredse med.

Vognparken vokser
I takt med at efterspørgslen på specialtransporter med tekniske og kemiske produkter er steget, er der tilsvarende opstået et større behov for nyt materiel.

Senest har Dantra derfor indkøbt 30 nye specialopbyggede tanke af mærket Parcisa og 20 nye lastbiler af mærkerne Scania og Volvo til vognparken, så den samlede kapacitet nu er på 180 specialopbyggede tanke og 130 lastbiler.

– Med det nye materiel på plads kan vi nu og i fremtiden løfte vores leveringssikkerhed og performance op på et endnu højere niveau, som er så vigtig for vores kunder i disse tider, samt tilbyde vores chauffører nogle af de bedste og mest komfortable og miljøbevidste lastbiler på markedet, siger Kenneth Jensen.

Ansættelser og efteruddannelser
I øjeblikket arbejder omkring 250 ansatte fordelt på hovedkvarteret i Hjøllund og virksomhedens andre afdelinger i Køge og Padborg, samt i Sverige og Litauen. Der er dog brug for flere dygtige medarbejdere til at udføre de mange nye opgaver, som fortsat tikker ind, og man er derfor hele tiden i gang med rekruttering af administrativt personale, fagfolk og chauffører, som udover nyansættelser også involverer efteruddannelse og videreudvikling af personalet gennem et styrket Masterdriver og elevprogram.

– Samtidig er de eksisterende chaufførfaciliteter blevet up-graded og forbedret, ligesom vi har stor fokus på at skabe stor komfort i lastbilerne. Det handler overordnet set om kvalitet for alle, siger Kenneth Jensen. Han tilføjer:

– Dantra er en familievirksomhed, og vi er altid fokuseret på at skabe de bedste resultater ud fra de bedste rammer for alle i hele processen. Ikke kun over for vores kunder, men i høj grad også overfor vores medarbejdere. Vi er en attraktiv arbejdsplads og har succes, fordi Dantra-familien står bag alle, og vi har det godt og sjovt med hinanden.

Om Dantra
Dantra Group er med sine 130 vogntog blandt Skandinaviens førende udbydere af tanklogistik indenfor kemi og tekniske produkter. Koncernen, der er grundlagt i 1920, består af transportvirksomhederne Dantra A/S (Danmark), Dantra AB (Sverige) og DT Transport Baltic UAB (Litauen). Dantra Group beskæftiger totalt cirka 250 medarbejdere og har hovedkontor i Hjøllund, samt afdelinger i Padborg og Køge.

-lipe

21/10 2021
  • Københavns Lufthavn installerer batteri til lagring af grøn strøm

    Københavns Lufthavn installerer batteri til lagring af grøn strøm

    transport ›Takket være EU-projektet ALIGHT kan man nu håndtere de risici, der er forbundet med at installere et batteri i en lufthavns kritiske infrastruktur. Det er ifølge udviklerne en milepæl, og årsagen til, at lufthavnen som en af de første i Europa har installeret et stort batteri, som skal bidrage til målet om bæredygtighed
  • Michelin opfinder nyt analyseværktøj til måling af partikelforurening fra dæk

    Michelin opfinder nyt analyseværktøj til måling af partikelforurening fra dæk

    transport ›Den franske dækkoncern har netop præsentere et nyt analyseredskab til udfordringerne med de partikler, der kommer fra dæk og vej under kørsel med biler og lastbiler. Teknologien skal bane vejen for fremtidens bionedbrydelige dæk
  • Recharge City indviet

    Recharge City indviet

    transport ›Fredag den 15. marts indviede Transportminister Thomas Danielsen det nye parkerings- og opladningscenter Recharge City ved afkørsel 57, Horsens Syd på motorvej E45
  • 21 større broer og tunneler skal have en makeover i 2024

    21 større broer og tunneler skal have en makeover i 2024

    transport ›Vejdirektoratet planlægger at gennemføre omkring 100 store og mindre vedligeholdelsesarbejder på bygværker i 2024. Heraf skal 21 større broer og tunneler have en opgradering, så de kan holde mange år frem i tiden
  • Total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    Total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    transport ›Danske SOCO System har for den tyske virksomhed POLIFILM bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Papirbaseret palleindpakning modtager pris

    Papirbaseret palleindpakning modtager pris

    transport ›Papir- og emballageproducenten Mondi har vundet Fastmarkets PPI Products innovationspris for sin Advantage StretchWrap, der erstatter plastfilm til transportemballage
  • Kvindelig chauffør styrker samarbejdet i Carl Ras-teamet

    Kvindelig chauffør styrker samarbejdet i Carl Ras-teamet

    transport ›Tanja Hyll Biersted blev for et år siden ansat som den første kvindelige chauffør i virksomheden, der arbejder på at styrke kønsdiversitet og inklusion i hele organisationen. Selvom hun ikke selv havde regnet med at få arbejde i håndværkerbranchen, trives hun både på 'vejen' og med sin kollegaer i teamet
  • Markant udledning af farlige stoffer fra skibe

    Markant udledning af farlige stoffer fra skibe

    transport ›Giftigt røggasvand er en markant kilde til miljøfarlige stoffer i havmiljøet. Op mod 20 procent af udledningen af nikkel i havet kommer fra det såkaldte scrubbervand, oplyser Miljøministeriet. Nu vil Miljøminister Magnus Heunicke have forbud mod udledning