ncnielsen
ncnielsen
ncnielsen

 

Trecifret millionbeløb til Power-to-X-anlæg i Kassø

Trecifret millionbeløb til Power-to-X-anlæg i Kassø

European Energy skal bygge det, der bliver verdens største e-metanolanlæg, og nu bliver første spadestik snart taget. Danmarks Grønne Investeringsfond er partner på byggeriet med et bidrag på 400 millioner kroner til finansieringen

European Energys produktion af grønne brændstoffer er rykket et stort skridt fremad. Det sker med en finansiering på 400 millioner til det kommende Power-to-X-anlæg (PTX-anlæg) i Kassø fra Danmarks Grønne Investeringsfond (DGIF).

- Vi er meget glade for, at DGIF ser samme potentiale i grønne brændstoffer, herunder e-metanol, som vi gør, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy.

Danmarks Grønne Investeringsfonds finansiering er en del af den samlede investering i anlægget, hvor Jyske Bank også medfinansierer.

Finansieringen går til de samlede anlægsinvesteringer i forbindelse med udbygningen af PtX-anlægget i Kassø, der vil være det hidtil største e-metanol-anlæg på kommerciel basis i verden.

Hele værdikæden er indtænkt
DGIF har til formål at medfinansiere investeringer, der fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

- Vi ser et stort potentiale i anlægget, som er et skridt i retning mod skalering af PtX-teknologier. Hele værdikæden er indtænkt ved blandt andet at tage CO2 i brug, når e-metanolen skal forædles – og det kan være med til at imødekomme den massive efterspørgsel, der er på elektrobrændstoffer, siger Michael Zöllner, der er Managing Partner i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Det kommende PtX-anlæg vil komme til at blive forsynet med vedvarende energi fra den nærliggende Kassø Solpark, som European Energy har udviklet og bygget. Solparken er den til dato største solpark i Nordeuropa med en kapacitet på 300 MW. Det svarer til, at solparken kan forsyne 75.000 danske husstande med grøn strøm.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

17/10 2022

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National distribution

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.