Volumen er afgørende for grøn logistik

Volumen er afgørende for grøn logistik

En ny klimarapport giver den danske conveniencevirksomhed Tasteful Foods et uundværligt værktøj til at mindske deres aftryk, mens deres forretning vokser. - Volumen giver os mulighed for at gøre en stor forskel i hele værdikæden, siger direktøren

- Det tynde stykke pap på lasagnepakken ser måske ikke ud af meget, men det er én af de små nøgler til at gøre en stor forskel.

Det mener Anders P. Christensen, der er stifter og administrerende direktør i den nordiske conveniencevirksomhed, Tasteful Foods.

Hver gang at virksomheden i samarbejde med deres leverandører formår at fjerne et pap-sleeve eller et plastlåg på et produkt, skaber det store ringe i vandet.

-Emballage er på mange måder nøglen - hver eneste gang vi kan undlade et pap-sleeve eller et plastlåg på et produkt, mindskes forbruget af pap og plastik, varen bliver billigere at producere, og det skaber mere plads på hver eneste palle.

- Det betyder, at der kan være mere på hver transport, hvilket igen sænker både udgifter og udledning, siger Anders P. Christensen.

Virksomheden har netop fjernet plastiklåget på sine små pastasalater, som kommer i butikkerne i starten af det nye år.

Det reducerer både diameter og højde og betyder, at der kan være 20% flere pastasalater på en palle. Det samme gælder Tastefuls lasagner, der lander i et nyt design uden pap-sleeve i løbet af oktober.

-Det er for tidligt at sætte tal på besparelserne, men det er noget, der batter, når vi sælger over en million lasagner om året, understreger Anders P. Christensen.

Bordet fanger med ny klimarapport
Tasteful Foods har netop færdiggjort en helt ny klimarapport, der kortlægger virksomhedens aftryk gennem hele værdikæden.

Målet er at opdatere rapporten hvert år og følge udviklingen, for at sikre, at virksomheden mindsker sit aftryk samtidig med, at den vokser.

- Vi kigger på det hele – indpakning, transport og ikke mindst råvarer. Vi ser nogle markante tal, når vi øger salget af vores plantebaserede sortiment, så det er også et stort fokusområde.

- Men emballage og transport forbliver vigtigst, da det er afgørende for hele vores sortiment. Vi er en volumeforretning, så hver gang vi ændrer en lille ting, har det stor effekt. Det er en fed måde at arbejde på, siger Anders P. Christensen.

Direktøren mener, at FMCG-producenter og dagligvarehandel igennem mange år været alt for fokuserede på af få produkterne til at fylde på supermarkedernes hylder.

-Vi har igennem hele værdikæden transporteret en masse luft rundt på paller og i lastbiler. Chipsposer er nok det værste eksempel – modpolen er en tætpakket pose med opvasketabs. Vi skal alle tænke mere i at nærme os opvasketabletternes effektivitet, mener han.

Leverandørerne vil også være med
Tasteful Foods er en af nordens førende conveniencevirksomheder og leverer varer til over 10.000 butikker i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

For Anders P. Christensen er de logistiske trends helt tydelige. Tasteful Foods 10 producenter i Europa - primært i Holland og Belgien ser også, at grøn innovation er en win/win, da de sænker omkostninger og deres aftryk.

- Det er en kæmpe driver, når der er tydelig synergi mellem økonomi og grønne mål. Vores leverandører er virkelig lydhøre og vil gå så langt, som de produktionsteknisk kan med vores ideer. Så de er helt med på bølgen, siger Anders P. Christensen.

Tastefuls logistiske setup betyder, at virksomheden samler varer på et kæmpe lager i Nordtyskland og pakker smart til alle fire markeder - endnu en effektivisering.

Og her er volumen absolut nøglen, mener Anders P. Christensen, der kan effektivisere på et helt andet plan netop på grund af de enorme mængder.

- Det ville være noget helt andet, hvis vi solgte til en håndfuld butikker. Store volumeforretninger har det allerstørste ansvar – det er et pres og et benspænd, som vi gerne vil have på vores skuldre, siger han.

-lipe

Om Tasteful Foods
Virksomheden leverer ready-to-heat og ready-to-eat convenienceprodukter som måltidssalater, middagsretter, wraps, supper og sandwiches under varemærkerne Tasteful, Food Collective, Taste Of The World og GRÖNT. Produkterne forhandles i mere end 10.000 butikker i Norden. Tasteful Foods samarbejder med en lang række af de største kæder og butikker – heriblandt COOP Danmark, Salling Group, ICA Sverige, Axfood Sverige, Convini Sverige, Coop Sverige, COOP Norge og Reitangruppen i Danmark, Norge og Sverige og Kesko i Finland.

 

20/9 2023
  •  Femern Bælt-tunnelens første kælderelement er støbt færdig

    Femern Bælt-tunnelens første kælderelement er støbt færdig

    transport ›Det første specialelement til Femern Bælt-tunnelen er nu færdigstøbt i tunnelfabrikken ved Rødbyhavn. Elementet er udstyret med kælder under vej og jernbane, hvor tunnelens elektronik bliver placeret
  • 50 nye PostNord Pakkeshops i hele landet

    50 nye PostNord Pakkeshops i hele landet

    transport ›PostNord forbereder sig på en fordobling af forsendelser i november og december. Siden slutningen af august har koncernen åbnet 10 nye pakkeshops, og de næste par måneder kommer der yderligere 40 til
  • Seminar og udstilling om emballage til farligt gods

    Seminar og udstilling om emballage til farligt gods

    transport ›Når Nordeuropas største emballagemesse, Scanpack åbner dørene i næste uge sætter emballage- og logistikvirksomheden Nefab fokus på prisbelønnede pakkeløsninger og inviterer til særligt seminar om emballering af lithiumbatterier
  • Pris til let håndtering af tungt værktøj

    Pris til let håndtering af tungt værktøj

    transport ›En bølgepapemballage specielt designet til transport af skafter til boreværktøjer. Det er resultatet af et samarbejde mellem DS Smith, Persson Innovation og et mineingeniørfirma, og det har udløst en af årets ScanStarpriser
  • Europas bedste arbejdsplads for fjerde år i træk

    Europas bedste arbejdsplads for fjerde år i træk

    transport ›Transport- og logistikvirksomheden DHL Express er igen blevet udnævnt til den bedste arbejdsplads i Europa ifølge Great Place to Work og Fortune 100 Best Companies to Work For in Europe 2024™ listen
  • Stor lynladepark på vej ved Storebæltsbroen

    Stor lynladepark på vej ved Storebæltsbroen

    transport ›Sund & Bælt harindgået kontrakt med virksomheden Fastned Denmark ApS om at opføre og drive en lynladepark på rastepladsen ved Knudshoved på Fyn. Ladeparken vil få 20 lynladepladser til elbiler og to til ellastbiler
  • Transportemballage til følsom elektronik

    Transportemballage til følsom elektronik

    transport ›Elektrostatisk udladning er en risikofaktor ved transport af elektronisk udstyr. Til at undgå, at der opstår pludselig elektrisk strøm mellem to genstande, har EcoCortec® udviklet bobleplastemballage med tredobbelt beskyttelse
  • RE-ZIP tester genbrugelig transportemballage i fem europæiske lande

    RE-ZIP tester genbrugelig transportemballage i fem europæiske lande

    transport ›Den danske producent af cirkulære emballageløsninger vil sammen med Amazon undersøge, om det er muligt at reducere emballageforbruget ved at bruge en specielt designet papkasse, som nemt kan foldes sammen og returneres