Danske SpaceInvader satser målrettet på Norge
Danske SpaceInvader satser målrettet på Norge SpaceInvader - 2018-11-29 07:00 CET Christian Gulbrandsen, tiltræder som Country Manager for SpaceInvader i Norge pr. 1. december, 2018.

Danske SpaceInvader satser målrettet på Norge

Christian Gulbrandsen, tiltræder som Country Manager for SpaceInvader i Norge pr. 1. december, 2018

SpaceInvader satser nu målrettet på Norge og etablerer sig i Østlandet, hvor selskabet har vækket opsigt med sit pladsoptimeringssystem til logistikbranchen, som kan spare tusindvis af kroner og opnå en grønnere profil med løsningen. Med indgangen i Norge ansættes 38-årige Christian Gulbrandsen, der som ny landechef skal sikre virksomhedens vækst på det norske marked.

Danske SpaceInvader har udviklet, patenteret og lanceret et fleksibelt transportsystem, som gør det muligt at dobbeltstable paller og dermed øge pladsudnyttelse af lastrummet i lastbiler. Løsningen består af et 120 cm letvægts aluminiumsstativ, som skydes ind i bunden i hver side af en EUR-palle, og dermed gør det muligt at stable flere palle sikkert oven på hinanden.

Selskabet har allerede godt fat i det norske marked, da Norges største fødevaredistributør, ASKO, allerede anvender løsningen på flere af deres mange terminaler, efter en testrute påviste en 20% besparelse af transportomkostningerne og en tilsvarende CO2 reduktion.

Administrerende direktør i SpaceInvader ser store muligheder i Norge:

- ASKO har været med til at åbne døren til det norske marked, og vi er nu klar til at vokse. Derfor er vi glade for at have Christian med ombord. Som landechef i Norge skal Christian udbygge markedet og trække på de erfaringer han har med fra logistikbranchen. Vi hører fra de norske transportører, at vores løsning et interessant effektiviserings-værktøj til at opnå en bedre fyldningsgrad – dette skyldes ikke mindst de store afstande og de høje vejafgifter i Norge, siger Frederiksen.

Fra udfordring til opfindelse

Christian Gulbrandsen er ikke ny i SpaceInvader sammenhæng og har været med på sidelinjen i længere tid. Med sin baggrund i logistik udfordrede Christian sin danske svoger, smed og arkitekt, Jesper Rølund, til at udvikle en løsning, der kunne optimere fragtkapaciteten på lastbiler.

Den udfordring tog Jesper på sig, patenterede og udviklede SpaceInvader-stativet og grundlagde virksomheden SpaceInvader i 2015. Gulbrandsen har siden været med til at udvikle og markedsteste SpaceInvader, blandt andre sammen med ASKO og som butikschef i supermarkedskæden, KIWI.

- I Norge gælder det om at optimere fragten i hver eneste lastbil, så omkostningerne kan holdes nede. Vi oplever at størst mulige fyldningsgrad i hver transport har høj prioritering. Lykkes man med det, opnår man lavere transportomkostninger og reducerer samtidigt antallet af lastbiler på vejene, som naturligt fører til mindre slidtage på veje og udstyr, et lavere brændstofforbrug og et reduceret CO2 udslip. Og vi ser, at nordmænd vægter den grønne profil særligt højt, fortæller Frederiksen.

Rammer jorden løbende

SpaceInvaders nye Country Manager i Norge glæder sig til at komme i gang:

- Jeg ser meget frem til at komme i gang her i Norge, hvor markedet tegner sig meget positivt. Jeg rammer nærmest jorden løbende, da vi allerede har mange brugstests i gang både hos transportører og transportkunder. Det køres tusindvis af kilometre på de norske veje, så potentialet er enormt, og vi oplever stor interesse for SpaceInvader løsningen, siger Christian Guldbrandsen.

SpaceInvader etablerer sit nye Norgeskontor i Østlandet. Denne centrale placering er et godt udgangspunkt for at kunne nå ud til og servicere kunder i hele Norge.

Lang karriere inden for logistik

Christian Guldbrancsen har en længere karriere bag sig inden for logistik, hvor han har beskæftiget sig med både indkøb, salg og ledelse. Han har arbejdet i det meste af logistikkæden og har erfaring fra både detail-, grossist- og distributionsleddet, særligt inden for føde- og dagligvaresektoren. Han kommer senest fra en stilling som salgschef hos Scandza AS.

29/11 2018