Et palleskift blev nøglen til massive besparelser i C&D Foods

Et palleskift blev nøglen til massive besparelser i C&D Foods

C&D Foods er skiftet fra traditionelle byttepaller til pallepooling, hvilket giver logistiske fordele og en strømlining af pallebeholdningen

Når man årligt transporterer 70.000 tons varer på tværs af landegrænser i Europa, er det ikke ligegyldigt, om varerne står på hvide eller blå paller. Det er den klare erfaring hos dyrefoderproducenten C&D Foods.

Efter store logistiske udfordringer skrottede de for et halvt år siden samtlige hvide paller til fordel for de blå – altså et skifte fra den traditionelle byttepalle til pallepooling og dermed en strømlining af pallebeholdningen. Og det har både resulteret i betydelige økonomiske besparelser og lettede arbejdsgange.

Skiftet af paller skete som en direkte konsekvens af, at C&D Foods havde store udfordringer på det italienske marked, hvor 30% af virksomhedens produktion går til.

Med byttepallesystemet fik de over en årrække opbygget et udestående på 40.000 paller til en værdi af cirka to millioner kroner.

Men ved at omstille til Cheps blå paller, opnår C&D Foods i dag et nedsat svind af paller til en værdi af 100.000 kroner om året. Og omstillingen har også medført store tidsbesparelser i form af langt mindre administration og lettede arbejdsgange i selve palleteringsanlæggene.

Ifølge Logistik- og Lagerchef i C&D Foods, Olaf Jordt-Edwards, er det daglige antal skift af paller i anlæggene helt konkret blevet nedsat med 75 minutter per døgn. På et helt år med 330 produktionsdøgn munder det ud i cirka 440 besparede arbejdstimer – alene på selve palleskiftene.

 

Fakta om C&D Foods’ besparelser

  • Blandt 72.000 EUR-paller estimerer C&D Foods’ deres tidligere årlige svind med de hvide byttepaller til tre procent svarende til 2000 paller til en værdi af 100.000 kroner om året.
  • 30% af C&D Foods’ produktion går til Italien, hvor de med byttepallesystemet over en årrække endte med et udestående på 40.000 paller til en værdi af cirka 2 mio. kroner.
  • I dag kommer 70% af C&D Foods’ paller fra Chep. Omstillingen har formindsket det daglige antal skift af paller i anlæggene med 5 x 5 minutter x 3 linjer svarende til 75 minutter per døgn.
  • På et år bestående af 330 produktionsdøgn munder tidsoptimeringen ved færre palleskift ud i cirka 440 besparede arbejdstimer.
13/12 2016