Pakkeriet udvider kapaciteten

Pakkeriet udvider kapaciteten

Grundtvig A/S satser på at udvide sin kapacitet med flere moderne pakkelinjer. Sammen med kunder, der er interesseret i længerevarende kontraktforløb, ønsker man simpelt hen at udvikle skræddersyede og kundespecifikke løsninger

Af Hans Windeløv

Virksomheden Grundtvig A/S har store kompetencer inden for pakning af en lang række varer inden for ’Fast Moving Consumer Goods’ (FMCG) -segmentet. På tværs af mange forskellige brancher har man et setup der sørger for, at man pakker alt fra bøger og køkkenudstyr til elektronik, stikkontakter og tekstiler på både hurtig og sikker vis og herefter distribuerer varerne videre.

Grundtvig A/S er i øvrigt økologicertificeret og har over 7.000 kvadratmeter til rådighed på lokationen i Nykøbing på Falster.

Den ekspertise og de kompetencer, som virksomheden har opbygget over en årrække, satser man nu på, kommer endnu flere virksomheder og et endnu bredere segment af brancher og kunder til gode.

Det kræver imidlertid, at man udbygger pakkelinjerne på lokaliteten i Nykøbing på Falster i takt med, at nye kunder i eksempelvis medicinal- og fødevarebranchen viser interesse.

Flere og flere pakkeopgaver

Som Anders Frigaard, Sales Manager hos Grundtvig A/S, forklarer, er der en generel tendens til, at flere og flere pakkeopgaver kræver specialiserede maskiner. Mængderne af varer, som skal pakkes bliver større og større, og samtidig skal det gå hurtigere og hurtigere.

Det har været et kendt scenarie inden for pakning af FMCG-varer i et godt stykke tid. Samtidig er der større efterspørgsel i markedet på pakning af fødevarer.

Det er her, der åbner sig nogle spændende muligheder, som Grundtvig har valgt at efterkomme. Det betyder, at man har skabt en forretningsmodel, der er baseret på, at man finder kunder, der er interesseret i at udvikle et samarbejde med aftaler, som kører over længere tid.

Skræddersyede løsninger

- Det gør det muligt at lave de helt optimale og skræddersyede pakkeløsninger for kunderne. Med os som samarbejdspartner får de en leverandør, som sørger for høj kvalitet og effektiv pakning, og som lever 100 % op til alle deres krav og behov.

- Sådanne stabile kunder gør det endvidere muligt for os at fremtidssikre løsningerne, fordi vi i fællesskab er i stand til løbende at videreudvikle hele setup’et, forklarer Anders Frigaard.

Vi er rigtigt gode til at løse opgaverne, men er samtidig meget interesseret i at udbygge og udvide, så vi øger kapaciteten med flere nye pakkelinjer. Vi har flere følere ude blandt supermarkedskæder, brandowners og andre virksomheder, som kender vores professionalisme og ved, at vi er hurtige og omhyggelige.

- Der skal dog være tale om ordrer af en vis størrelse, hvis det skal kunne lade sig gøre at implementere dedikerede pakkeanlæg til de enkelte kunder. Har vi flere ensartede opgaver, er det muligt at investere i pakkelinjer, der løser opgaver for flere kunder. Her kan vi så også løbende tage nye kunders opgaver ind i det eksisterende flow. Er en enkelt kunde, og ordren der følger med, stor nok, har vi mulighed for at investere og udvikle specifikke løsninger til kunden, siger Anders Frigaard.

Investoren bag det hele

Storaktionæren i Grundtvig A/S er Lars Grundtvig, der er indehaver af selskabet Grundtvig Invest. Lars Grundtvig er også ejer af Scanvægt Nordic, der sælger maskiner til fødevareindustrien. Det betyder, at der er meget knowhow om pakketeknologi og logistik i en lige linje fra medarbejderne på gulvet til bestyrelsen og administrationsgangen.

Grundtvig A/S indgår som datterselskab under HB Medical Scandinavia A/S. Sidstnævnte dækker også over medicinalvirksomheden HB Medical Hørsholm A/S.

På plads i alle led af supply chain

Grundtvig A/S har en lang række licencer og er godkendt til at håndtere både medicinalvarer og de fleste fødevarer. Grundtvig A/S får på den måde mulighed for at blive et større integreret element i logistikflowet hos både medicinalvirksomheder, supermarkedskæder og brandowners.

Via kompetencerne inden for pakning, distribution og logistik er der nemlig muligheder for, at man, ud over de gængse pakkeopgaver, også kan stå for import, pakning og distribution af specielle varer for supermarkedskæder.

Har en supermarkedskæde eksempelvis kig på nogle helt specielle eksotiske, tørrede frugter fra Sydamerika, som man ønsker at sælge som Privat Label-produkter, er vi klar til at hjælpe. Både med at emballere, pakke og distribuere.

På den måde skal man kun benytte en enkelt leverandør, som har styr på alle led i logistikkæden. Det er effektivt og sparer ressourcer i transport leddene samtidig med, at man får en skræddersyet løsning.

Hurtig implementering

Alle medarbejderne hos Grundtvig A/S har mange års erfaring med pakning, pakkelinjer, teknologien i linjerne, logistikken i opgaverne og med distributionen.

Derfor har vi alle forudsætninger for at få alle processerne lige fra emballering, pakning og foliering op at køre hurtigt og problemfrit, siger Anders Frigaard.

Han regner med, at det tager fra et halvt til et helt år at få en kundespecifik linje op at køre, fra man har den indledende dialog, til man er helt køreklar.

- Det er faktisk rigtigt hurtigt, og det er da også noget, de interesserede aktører synes lyder attraktivt, siger han.

20/9 2016