Palcut giver pallen det glatte lag

Palcut giver pallen det glatte lag

Specialisten i arkløsninger til palleteringslinjer, Palcut, introducerer et glattemodul til deres arkdispenser. Palcut Smoother glatter papiret ud, så hele rullen kan anvendes. Det øger oppetid, minimerer papirspild og reducerer driftsstop

Mellemlægsark til palletering vinder frem i disse år. Arkene skæres fra en rulle, lægges mellem produkterne på pallen og holder dem stabile og beskyttede under transporten.

Men navnlig ved kraftige papirkvaliteter er der spændinger i de inderste vindinger af papirrullen. Det kan give buede ark, som pakkerobotten har svært ved at samle op.

Palcut introducerer en glatteløsning til deres fuldautomatiske arkdispenser for at komme problemet til livs. Palcut Smoother er særlig relevant i brancher, hvor man arbejder med mellemlægsark i ekstra kraftige papirkvaliteter som for eksempel ved stabling af kildevand på paller.

Palcut Smoother er en patenteret løsning, der fjerner spændinger fra ark i papirkvaliteter på 250 g/m2 eller mere. Med løsningen ligger de afskårne ark helt plane på opsamlingsbordet, klar til pakkerobotten. Dermed kan alt papiret på rullen udnyttes, og spildet reduceres med 4-7 % – alt efter gramvægt på papiret.

- Med Palcut Smoother kan alt papiret på rullen udnyttes til afskårne mellemlægsark. Det reducerer miljøbelastningen og øger samtidig pakkelinjens oppetid, siger Lars Østergaard Jonasen, product manager hos Palcut A/S.

Palcut Smoother-modulet kan bestilles sammen med nye Palcut arkdispensere eller eftermonteres på eksisterende Palcut-systemer. Løsningen er allerede installeret hos blandt andet danske Aqua d’Or (Danone-gruppen) og norske PetPack Drikker.

-hawin

Læs mere om transportemballage

11/1 2018